Történelmi mélypont, elúszott az utolsó esély is

Pribojszki Kata kikapott a francia Maïva Hamadouche-tól, egyetlen főből áll majd a magyar ökölvívócsapat Tokióban.

Magyar Nemzet
2021. 06. 07. 19:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar küldöttségnek hétfőn ért véget a Franciaországban befejezett olimpiai kvalifikációs viadal. Az utolsó, magyar érdekeltségű párharc viszont komoly téttel bírt: Pribojszki Kata azért küzdött a ringben, hogy Magyarország első női ökölvívó olimpikonja legyen.

Pribojszki ellenfele a kvótáért a francia Maïva Hamadouche volt a női 60 kg-os mezőnyben, jól kezdett, az első menetben a magyar versenyzőt látták jobbnak a pontozóbírók. A folytatásban viszont Hamadouche került fölénybe, Pribojszkira a második és a harmadik menetben is rászámoltak. Így nem volt meglepő, amikor a mérkőzés végén a francia emelhette diadalmasan magasba a karját. (A hagyományokkal ellentétben ezt nem a ringbíró teszi meg a koronavírus elleni küzdelem jegyében.)

Pribojszki veresége azt jelenti, hogy Tokióban egyetlen magyar ökölvívó, Gálos Roland vehet részt az olimpián. Ő már a biztos kvóta tudatában az elődöntőig jutott Franciaországban, az első kiemelt brit Peter McGrailt legyőzte, mielőtt kikapott a francia Samuel Kistohurrytól.

A keleti bojkott miatt kihagyott 1984-es Los Angeles-i olimpiát leszámítva az 1924-es, párizsi játékok óta nem fordult elő, hogy csupán egyetlen versenyzőből állt a magyar ökölvívócsapat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.