Tortúra lett a Fehérvár máltai útja az Európa-liga-meccsre

„Érthetetlen tesztelési procedúra a helyi reptéren, alkalmi karantén a hotelben, késői edzés, erre senki nem számított” – tájékoztatott a Mol Fehérvár labdarúgócsapatának honlapja a csütörtök esti máltai Európa-liga-selejtező előtt. Az együttes 19 órakor (tv: M4 Sport) a Hibernians ellen lép pályára, a tét az Európa-liga harmadik selejtezőkörébe jutás.

Magyar Nemzet
Forrás: molfehervarfc.hu2020. 09. 17. 11:21
null
Viszontagságos volt a megérkezés Máltára Forrás: molfehervar.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elutazás előtt a szerda még jól indult a fehérváriaknak, hiszen kiderült, Márton Gábor vezetőedző a hétfői, „kétes” minősítésű teszt után kedden már negatív mintát adott, így mégis a csapattal tarthatott. Minden egyéb a szokásos menetrend szerint zajlott, a játékosok és a szakmai stáb tagjai 6 órától gyülekeztek Sóstón, majd 6.30-kor elindultak a Liszt Ferenc Repülőtérre, ahonnan 10.00-kor szállt fel a Vidit szállító gép, és 12.10-kor landolt Máltán. Eddig tehát minden rendben volt. A program szerint a reptérről egyenesen a hotelbe utazott volna az együttes, délutánra ebéd és csendes pihenő volt előirányozva, 18.45-kor kezdődött volna a csütörtöki, Hibernians FC–Mol Fehérvár FC Európa Liga-összecsapást felvezető sajtótájékoztató, azt követően pedig az edzés. Nem egészen így alakult…

A leszállást követően lázmérés következett, ami teljesen megszokott a mostani helyzetben, utána azonban jött az első hideg zuhany. A helyi egészségügyi hatóság képviselői arról tájékoztatták a fehérvári delegáció tagjait, hogy mindenkit tesztelni fognak, enélkül nem folytathatják az utukat.

Viszontagságos volt a megérkezés Máltára
Fotó: Molfehérvár.hu

A reptéri tesztelésről a klub előzetesen semmilyen értesítést nem kapott, és azért is volt érthetetlen az eljárás, mert a Vidi összes Máltába utazott tagja rendelkezik érvényes, negatív lelettel, amit az UEFA jóváhagyott. Ám mindez egyáltalán nem érdekelte a helyi hatóságot, és a fehérváriaknak nem maradt más választásuk, mint elvégeztetni a vizsgálatokat, hogy minél kevésbé boruljon a program és elindulhassanak a szállodába. (Az eljárás elején tájékoztatták az UEFA-t az incidensről, és jelezték, hogy panasszal élnek majd az ügy miatt.)

A játékosok kétórás késéssel, 15 órakor ebédeltek, a pihenőre nem jutott sok idő, 17.45-kor már indult a busz a csütörtöki meccs helyszínére. Vagyis indult volna, mert újabb kétórás szünet következett, a máltai hatóságok ugyanis addig nem engedték, hogy a csapat elhagyja a szállodát, amíg meg nem érkeztek a tesztek eredményei. Ez végül 19.30 után történt meg, szerencsére mindenki negatív mintát adott. 20.30-tól végre elkezdődhetett az edzés, a bemelegítés után labdás gyakorlatok és egymás elleni játék következett, miközben a műfüves pályával ismerkedett a csapat. A vacsora 22.00-kor volt, nem sokkal később pedig a játékosok végre elindulhattak a szobáikba lepihenni. Egy ilyen nap végén valószínűleg senkit sem kellett álomba ringatni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.