Tottenham-győzelem vezéráldozattal

Nem megy a Manchester Citynek az angol csapatok ellen a Bajnokok Ligájában. Eddig ötből ötször kapott ki a Premier League-ből érkező ellenfelektől, kedden pedig a Tottenham „sújtott le” 1-0-s győzelemmel a Cityre. A másik ágon a Liverpool 2-0-ra nyert a Porto ellen, az edzői karrierje 400. győzelmét ünneplő Jürgen Klopp elégedett, de elnézést kért a szurkolóktól. A Porto kapusa, Iker Casillas a Twitterre posztolt fotókkal bizonygatja a portóiak igazát. Feszült hangulatú visszavágók várhatók. A tegnapi mérkőzések lapzárta után értek véget.

2019. 04. 11. 10:57
Champions League Quarter Final First Leg - Tottenham Hotspur v Manchester City
Újra a csatár bal bokája sérült meg Fotó: Paul Childs Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szon Hung Min nevétől hangos az angol szaksajtó, a dél-koreai csatár beírta magát a Tottenham történelemkönyvébe: angol bajnokin és BL-meccsen is ő szerezte Spurs-mezben az első gólt a nemrég átadott új stadionban. Kedd este rá is zendített a közönség a Beatles örökzöld slágerére: Here ­comes the Sun…

A hazai drukkerek boldogságát beárnyékolja sérülése, a világklasszis támadó a második félidő elején ütközött a Manchester City védőjével, Fabian Delphhel, majd a földön maradt. „Most is a bal bokája sérült meg, mint januárban, s akkor hosszú ideig nem játszhatott. Hiányozni fog, talán a szezon végéig, s emiatt komolyan aggódunk” – nyilatkozott Mauricio Pochettino, aki szerint a következő napokban dől majd el, mi lesz a két és fél éven belül az ötödik bokasérülést elszenvedő Kane-nel.

De vajon mi lesz a Manchester Cityvel? A BL egyik esélyese megint betlizett, már az ötödik mérkőzését bukta el angolok csapatok ellen a legnagyobb presztízsű kupasorozatban. Ennek ellenére Pep Guardiola nem mutatta ki a csalódottságát. „Néha az 1-0-s vereség jobb, mint a 0-0, mert így a csapat pontosan tisztában van azzal, mit kell megcselekednie”– nyilatkozta a katalán menedzser, s csak ő tudja, mit ért ez alatt…

Újra a csatár bal bokája sérült meg
Fotó: Reuters

Jürgen Klopp karrierje 400. győzelmét ünnepelte, miután a Liverpool ­2-0-ra legyőzte a Portót az Anfielden. A német menedzser elégedett, mert tanítványai kapott gól nélkül hozták le a meccset, s egyetértve portugál kollégájával, Sergio Conceicaóval, azt hangsúlyozta, még nem lefutott a visszavágó. Klopp váratlan vallomással sokkolta a liverpooli drukkereket: „Elnézést kérek mindenkitől. Az én hibám, hogy az elmúlt 18 hónapban Jordan Hendersont nem láthatták tündökölni támadó középpályásként.”

Iker Casillas, a Porto kapusa a csapatát sújtó ítéletekre hívta fel a figyelmet a Twitterre kiposztolt két képpel. Az egyiken Alexander-Arnold kezezése látható, amiért nem kapott tizenegyest a Porto. A másik fotográfián az látható, amint Mohamed Szalah éppen rátart Casillas egyik csapattársának lábára. Mindkét eset megtorlatlan maradt. Végül a kapus megfújta a harci kürtöt. „Optimista vagyok! Ezt a csatát még nem vesztettük el. A visszavágón mindent megteszünk, hogy bejussunk az elődöntőbe.”

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, a kedden lejátszott mérkőzések. Liverpool–Porto 2-0, gólok: Keita (5), Firmino (26.). Tottenham–Manchester City 1-0, gól: Szon (78.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.