Első alkalommal jön Magyarországra a német sztárcsapat

Jól jött nekünk, hogy a norvégok a koronavírus-járvány miatt őszre halasztják a maguk rendezvényét.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsvét előtti meglepetésként immár a hetedik World Team, a profi kerékpársport elit kategóriájába tartozó csapat, a Bora-Hansgrohe nevezése is befutott a május 12. és 16. között megrendezésre kerülő Tour de Hongrie-ra. Ehhez azért kellett, hogy a májusra tervezett norvég körverseny szervezői a hét elején bejelentsék, a koronavírus-járvány miatt őszre halasztják az rendezvényüket. A magyar körverseny versenyigazgatója, Szilasi László azonnal megkereste azokat a topcsapatokat, amelyek a norvég viadalra neveztek, s felkínálta a lehetőséget, hogy hozzánk jöjjenek. A Bora-Hansgrohe nem is késlekedett a válasszal, így az egyik legnagyobb szurkolótáborral rendelkező együttes, a sportág szupersztárjának, a szlovák Peter Sagannak a csapata is befut hozzánk. Arra sajnos nincs esély, hogy a háromszoros világbajnok klasszis nálunk induljon, hiszen a Bora az éppen akkor zajló Giro d’Italiára nevezte. A német sztárcsapat első ízben versenyez majd Magyarországon.

A Bora-Hansgrohe 2010-ben alakult Team NetApp néven, kontinentális csapatként, de már az első versenyszezon után egy szinttel feljebb lépett, 2011 és 2016 között prokontinentális besorolással versenyezett. A legmagasabb szintre 2017-ben került. A klub színeiben teker a 2019-es Tour de Hongrie prológja után sárga trikós cseh Jan Barta, aki már nyolc szezont töltött a német istállónál, de három olyan bringás is van a csapatban – a német Andreas Schillinger, az olasz Cesare Benedetti és a német Michael Schwarzmann –, akik a kezdetektől az együttesben szerepelnek. A győzelmek nagy többségét Peter Sagan mellett a német Pascal Ackermann és az ír Sam Bennett szállította a Bora csapatának, amely 2021-re a holland Wilco Kelderman személyében egy erős összetett menővel erősödött.

A Bora kétségkívül napjaink egyik topcsapata a profi kerékpársportban
Fotó: Bora/Luis Angel Gomez/BettiniPhoto

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor, az eseményen huszonkét csapat 132 kerékpárosa állhat rajthoz. A már benevezett World Teamek: Trek-Segafredo (amerikai), BikeExchange (ausztrál), Jumbo-Visma (holland), Israel Start-Up Nation (izraeli), Astana-Premier Tech (kazah), Bahrain Victorious (bahreini), Bora-Hansgrohe (német).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.