Tovább él a hihetetlen sorozat, tönkrevertük az oroszokat

A magyar női junior kézilabda-válogatott 31-22-re legyőzte Oroszországot a Szlovéniában rendezett Európa-bajnokság döntőjében.

Magyar Nemzet
2021. 07. 18. 16:06
magyar junior női kézilabda-válogatott
Forrás: eurohandball.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a felnőtt nemzeti csapat a tokiói olimpiára készül, a magyar női junior kézilabda-válogatott már megszerezte a maga aranyérmét 2021 nyarán. A lányok a Szlovéniában rendezett Eb-t százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg, a döntőben 31-22-re páholták el Oroszországot.

Nem csak a finálé hozott nagy különbséget: hét meccséből a magyar csapat hatot legalább hétgólos különbséggel nyert meg a tornán, egyedül a végül bronzérmes franciák elleni meccs hozott viszonylag szoros, 20-16-os végeredményt.

Az eredmény már önmagában sem mutat rosszul, hát még ha figyelembe vesszük, hogy az utóbbi években a magyar női kézilabda-válogatott szinte megállíthatatlannak látszik az utánpótlás világversenyeken. A junior nemzeti csapat 2018-ban világbajnokságot, 2019-ben és most már 2021-ben Európa-bajnoki aranyérmet nyert, és lehet, hogy a 2020-as vb is csak azért hiányzik a sorból, mert a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

A most aranyérmet szerzett korosztály két éve az ifjúsági Eb-t is megnyerte. Abban a korosztályban a legutóbbi, 2018-as világbajnokságot „csak” a második helyen zárta a magyar női válogatott.

A magyar női kézilabda-válogatott tokiói keretből Klujber Katrin és Márton Gréta a 2018-as junior világbajnok, Vámos Petra a 2019-es junior Eb-győztes csapatnak volt tagja, és hamarosan követhetik őket az idei aranyérmes generáció tagjai is a felnőttek között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.