Tovább mélyült a Diósgyőr válsága, a ZTE simán nyert idegenben

Továbbra sem megy a Diósgyőrnek, az NB I sereghajtója hazai pályán simán kikapott 3-1-re az újonc Zalaegerszegtől. Egyelőre úgy tűnik, a Feczkó Tamást váltó új vezetőedző, Geri Gergely sem tud életet lehelni a DVTK játékába. A vendégek az MTK után a Diósgyőrt is legyőzték, és a hetedik helyen várják a folytatást. A Diósgyőr a legutóbbi hat mérkőzését elveszítette az NB I-ben.

Magyar Nemzet
2020. 12. 19. 18:52
DVT_ZTE
Okkal örültek az egerszegiek Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol Fehérvár pénteki és az MTK mai győzelme után a Diósgyőr és a Zalaegerszeg mérkőzésével folytatódott a labdarúgó NB I 16. fordulója. A hazaiak edzője, a Feczkó Tamást váltó Geri Gergely ezen a találkozón mutatkozott be hazai pályán a tabella utolsó helyén álló, egyébként pocsék formában levő, legutóbb október 25-én győzött DVTK edzőjeként. Antal Botond a ZTE ellen védte 100. alkalommal a Diósgyőr kapuját. Kemény ütközések és sok technika hiba jellemezte jellemezte az első negyedórát.

Karan a földön, Zimonyi lövése pillanatokon belül utat talál a kapuba
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A 16. percben szerezte meg a vezetést a ZTE: Könyves Norbert ügyesen passzolt a 16-oson belülre, érkezett a 22 éves Zimonyi Dávid, aki előbb egy lövőcsellel leültette a hazaiak kapitányát, Dejan Karant, majd a rövid sarokba lőtt, Antal tehetetlen volt.

Az első félidőben komoly gólveszélyt csak elvétve tudott kialakítani a hátrányban játszó DVTK, ha pedig egyszer meglódult Drazic a szélen, akkor Szépe mentett hatékonyan. Zimonyi megint megvillant: a félidő hajrájában elegánsan, sarokkal indította Zoran Lesjakot. A horvát légiós pontosan adott középre, Szánthó Regő pedig senkitől sem zavartatva befejelte a ZTE második gólját.

Teljesen megérdemelt vendégelőnnyel mentek szünetre a csapatok. A második félidő elején könnyedén lerendezhette volna a meccset a ZTE: Zimonyi és Könyves is hatalmas helyzetben hibázott. A DVTK erejéből főleg a mezőnyjátékra futotta, a helyzetekkel adós maradt Geri Gergely csapata. A hazaiak sorsa a 66. percben pecsételődött meg: ekkor a csereként beállt Babati Benjámin húzott el a jobb oldalon, a középre adására remek ütemben érkezett Zimonyi és öt méterről lőtt Antal kapujába.

A gólszerző összecsúszott a kapussal, a visszafogott gólöröme után nem sokkal lecserélte őt Boér Gábor, a ZTE vezetődzője.

A 77. percben Bogár játékvezető Rui Pedro és Bobál ütközését szabálytalannak ítélte meg: a megítélt 11-est Iszlai Bence értékesítette.

A hajrában akár egy újabb 11-est is lőhetett volna a Diósgyőr, de Bogár játékvezető – talán tévesen – nem látott okot arra, hogy büntetőt ítéljen. A Zalaegerszeg – főképp a sokkal tudatosabb játékának köszönhetően – teljesen megérdemelten győzött 3-1-re Diósgyőrben. A gólkülönbség sokkal nagyobb is lehetett volna, ha a vendégcsapat kihasználja a helyzeteit a második félidő elején.

A ZTE a mai sikerét megelőzően október 31-én, a Puskás Akadémia otthonában nyert idegenben. A Diósgyőr az edzőváltás óta sem szerzett pontot.

NB I 16. forduló

Pénteken játszották: Mol-Fehérvár–Kisvárda 3-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Káprály. Gólszerzők: Bamgboye (8., 87.), Petrjak (46.).

Szombat: MTK Budapest–Paks 3-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Farkas Á.. Gólszerzők: Dimitrov (75.), Prosser (80.), Schön (89.), illetve Nagy R. (94.). Kiállítva: Hegedűs (Paks, 41.)

Diósgyőr–Zalaegerszeg 1-3 (0-2), Diósgyőr, zárt kapuk mögött. Vezette: Bogár. Gólszerzők: Iszlai (78. 11-esből), illetve Zimonyi (16., 66.), Szánthó (43.)

Ferencváros–Budafok 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap: Mezőkövesd–Puskás Akadémia 14.30 (tv: M4 Sport), Újpest–Honvéd 17.00 (tv: M4 Sport)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.