Tovább robog a Fucsovics-expressz, top 20-as skalp Dubajban

Szett- és brékhátrányból fordítva nyert 6:7, 6:3, 6:2-re Fucsovics Márton a spanyol Pablo Carreno Busta ellen a dubaji ATP 500-as verseny második fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 03. 16. 16:39
FUCSOVICS Mrton;
Fucsovics Mártonnak szüksége van pár nap pihenésre Fotó: Hamish Blair Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 44. a spanyol Pablo Carreno Busta (15.) ellen folytatta a szereplését a dubaji ATP 500-as versenyen. Az első fordulóban a szakadék széléről, szett- és brékhátrányból kapaszkodott vissza a 29 éves magyar játékos a kanadai Vasek Pospisil ellen.

Fucsovics Márton hátrányból felállva győzött
Fotó: Hamish Blair/MTI/AP

Carreno Busta ellen lekopírozta a tegnapi forgatókönyvet a múlt héten Dohában kimerültség miatt visszalépett magyar játékos. Az első szettet rövidítésben elbukta, majd a másodikban a spanyol teniszező elvette az adogatását, de innen is volt visszaút. A nyíregyházi játékos zsinórban öt játékot nyerve egyenlítette ki a szettarányt.

A döntő játszmában folytatódott Fucsovics lendülete: rögtön brékkel indított, majd a kiharcolt előnyével kényelmesen begyalogolt a célba. Simán hozta az adogatásait, sőt 4:2-nél megint elvette az ellenfele szerváját, 2 óra 10 perc játék után a győzelemért, a továbbjutásért adogatott.

A következő fordulóban a múlt héten Dohában legyőzött szerb Dusan Lajovics lesz Fucsovics Márton ellenfele a dubaji versenyen.

„Jól játszom. Nem pánikolok és igyekszem csak a következő pontra figyelni. Ez idáig bejött” – reagált arra az MTI-nek Fucsovics arra, hogy az elmúlt hetekben több nagy fordítása is volt, ahogy ezen a meccsen is sikerült neki. – „Lajovic nagyon jó játékos. Már rég elfelejtette, mi történt Dohában. Ez egy másik meccs lesz. Természetesen nyerni szeretnék. Úgy érzem, rajta van a nagyobb teher” – fogalmazott a magyar játékos.

ATP 500-as verseny, Dubaj, második forduló: Fucsovics–Carreno Busta (spanyol) 6:7, 6:3, 6:2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.