Tovább robog az úthenger

Szerbia három forduló után is százszázalékos a Kínában zajló férfikosárlabda-világbajnokságon, egyszersmind az élen végzett a fosani D csoportban.

Ch. Gáll András
2019. 09. 05. 14:50
null
Bogdan Bogdanovicsot nem tudták tartani a palánk alatt Forrás: FIBA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerbia három forduló után is százszázalékos a Kínában zajló férfikosárlabda-világbajnokságon, egyszersmind az élen végzett a fosani D csoportban, miután a rangadón 92-77-re lelépte a sokáig derekasan küzdő olaszokat. Két és fél negyeden át nyílt volt a mérkőzés, 55-53-ra még fel tudtak zárkózni az itáliaiak Danilo Gallinari (Oklahoma Thunder) tripláival, ekkor még azt hihettük, hogy a két sétamérkőzés után a harmadikon emberükre találtak Raduljicáék Belinelliékben. De aztán Bogdan Bogdanovics (Indiana Pacers) parádéjával beindult a szerb henger: a 31 pontig jutó bedobó hat triplát bombázott be, az olasz magas ember, Gallinari, aki 26 pontot szerzett, csak hármat, de nem ez volt a szerb győzelem oka. Egész egyszerűen jobban kosarazott Alekszandar Djordjevics edző csapata, amely ezzel meg is nyerte a D csoportot, a három győzelmet (Angola, a Fülöp-szigetek és Olaszország ellen) 120 pontos összesített kosárkülönbséggel abszolválta.

Csütörtökön az E, F, G és H csoportban is véget érnek a küzdelmek, kialakul a legjobb 16 mezőnye.

Bogdan Bogdanovicsot nem tudták tartani a palánk alatt
Fotó: FIBA

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Lengyelország–Elefántcsontpart 80-63, Venezuela–Kína 72-59. Tj.: Lengyelország, Venezuela. B csoport: Nigéria–Dél-Korea 108-66, Argentína–Oroszország 69-61. Tj.: Argentína, Oroszország. C csoport: Puerto Rico–Tunézia 67-64, Spanyolország–Irán 73-65. Tj.: Spanyolország, Puerto Rico. D csoport: Angola–Fülöp-szigetek 84-81, Szerbia–Olaszország 92-77. Tj.: Szerbia, Olaszország. A felső ágon kialakultak a középdöntős csoportok, ahová a csapatok magukkal viszik az összes eredményt. 1. középdöntős csoport: 1–2. Lengyelország és Argentína 6-6 pont, 3–4. Venezuela és Oroszország 5-5 pont. 2. csoport: Spanyolország és Szerbia 6-6 pont, Puerto Rico és Olaszország 5-5 pont. A középdöntő csoportjaiból az első kettő jut tovább a negyeddöntőbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.