Továbbra is versenyben a Falco

2019. 12. 12. 9:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétfrontos harcot vív az ősszel a Falco Szombathely, és eddig mindkettőn derekasan helytáll. Sőt, több ez, mint helytállás, hiszen a férfibajnokság alapszakaszában tíz forduló után a mezőnyből egyedüliként veretlen, a rangos európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában pedig nem hajlandó a pofozógép szerepét felvállalni.

A BL D csoportjában a héten a második kör kezdődött meg, és a magyar bajnok nagy meglepetésre visszavágott a nyolctagú mezőny élén álló Dijonnak az októberi nyitányon idegenben elszenvedett 87-68-as vereségért.

A végig szoros, a hosszabbítás vége előtt két másodperccel szerzett kosárral 82-81-re megnyert találkozón a Falco remek csapatjátékot mutatott be. Ezt igazolják a számok is: tízen szereztek pontot, ebből négyen tíz felett, és a huszonegy gólpassz is azt bizonyítja, nem egy-egy kiugró teljesítmény vitte előre a szombathelyieket.

És persze az a mentalitás, amelynek köszönhetően az utolsó pillanatokban Perl Zoltán leszedte a saját elrontott büntetőjét, valamint az a hidegvér, amellyel a dudaszó előtt Filipovity Márkó bedobta Perl passzából a triplát.

– Nagyot küzdöttünk, csapatként játszottunk, a védekezésünk rendben volt, és zömmel meg tudtuk valósítani a szakmai stáb elképzeléseit – foglalta össze a bravúr receptjét Váradi Benedek csapatkapitány. Gasper Okorn vezetőedző ehhez hozzátette, hogy nagy szívvel játszott a csapata.

A csoportból két mérkőzés tegnap lapzártánk után ért véget, és csak azok után derült ki, hányadik helyen várja a Falco a folytatást, ám az éllovas Dijon és az utolsó helyezett csapat között a különbség nem lehet több két pontnál, azaz a mezőny nagyon szoros. Ennek megfelelően a magyar együttes továbbra is harcban áll a továbbjutást jelentő első négy hely valamelyikéért.

Hazai pályán még nem kapott ki; a selejtezőket is beleszámolva öt-öt BL- és bajnoki meccset nyert meg az ősszel, döntő lehet, hogy a nemzetközi kupában tud-e idegenben is nyerni legalább egyszer. Ha december 17-én Szalonikiben is legyőzné a PAOK-ot, az évet biztosan továbbjutó helyen zárná.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.