A címvédő után a világelső is kiesett a sznúker-világbajnokságon

A címvédő Ronnie O'Sullivan után a világelső Judd Trump is kiesett a sznúker-világbajnokságon. Trump idegesen, tőle szokatlanul sok hibával játszott, ami Shaun Murphy kihasznált, s 13-11-re nyert. Négy angol jutott be az elődöntőbe, közülük három korábbi világbajnok.

Magyar Nemzet
2021. 04. 28. 23:40
Dafabet Masters
Judd Trump szokatlanul sokat hibázott Fotó: Peter Cziborra Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Shaun Murpy 10-6-ra vezetett Judd Trump ellen a harmadik harmad, a szerda esti felvonás előtt. Úgy dönt, a világelső, a két évvel ezelőtti világbajnok összekapja magát, hiszen feljött 11-9-re. Ám újra visszaesett a játéka, tőle szokatlan hibákat vétett, Murphy élet a lehetőséggel, és nyert 13-11-re.

– Egész nap nem ment a játék, nagyon sok egyszerű lökést hibáztam el. A szurkolók segítettek, köszönöm a szurkolást, de ez is kevés volt. Csalódott vagyok, de sajnos, nem játszottam jól – értékelt a 2019-ben vb-győztes Trump, aki azzal vigasztalódhat, hogy az idényben ő nyerte a legtöbb pontszerző tornát, szám szerint ötöt.

– Judd úgy kezdte az estét, mint akinek nincs vesztenivalója. Hihetetlen lökéseket vállalt be, s úgy tűnt, képtelen hibázni. Aztán nekem is sikerül frame-et nyernem, amitől visszajött az önbizalmam. Gyenge idény van mögöttem, néhány tornát ki is hagytam, így viszont sokat gyakorolhattam, örülök, hogy a világbajnokságra sikerült újra formába lendülnöm – jegyezte meg Murphy, aki, ne feledjük, szintén világbajnok, még 2005-ből.

A negyeddöntőben elmaradt a remélt nagy csata a két háromszoros világbajnok között: Mark Selby 13-2-re lemosta Mark Williamset. Kisebb meglepetésre kiesett az ausztrál Neil Robertson is, jó kezdés után szétesett, 8-8 után Kyren Wilson zsinótban öt frame-et hozva nyert 13-8-ra.

Anthony McGill, aki még a tizenhat között döntőframe-ben verte ki Ronnie O'Sullivant, most ugyanígy járt Stuart Bingham ellen, a pocakos angol 13-12-re nyert.

A negyeddöntő eredményei:

Stuart Bingham (angol)–Anthony McGill (skót, 16. kiemelt) 13-12

Mark Selby (angol, 4.)–Mark Williams (walesi, 12.) 13-2

Kyren Wilson (angol, 6.)–Neil Robertson (ausztrál, 3.) 13-8

Shaun Murphy (angol, 7.)–Judd Trump (angol, 2.) 13-11.

Az elődöntőbe tehát négy angol játékos jutott be, Kyren Wilson a kakukktojás, ő az egyetlen, aki közülük még nem nyert világbajnokságot.

Az elődöntő párosítása:

Stuart Bingham–Mark Selby

Kyren Wilson–Shaun Murphy

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.