Tudnak örülni az ezüstnek is

Nagyon vártuk, de nem jött össze: az U18-as női válogatott nem lett Európa-bajnok, az olaszok a fináléban 70-62-re legyőzték a szemlátomást elfáradt magyar válogatottat.

2019. 07. 16. 15:50
null
Dombai Réka bekerült az U18-as Eb all star csapatába Forrás: MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon vártuk, de nem jött össze: az U18-as női válogatott nem lett Európa-bajnok. Imponálóan, veretlenül menetelt a döntőig, a legtöbb ellenfelét nagy különbséggel legyőzve, a topfavorit franciák elleni elődöntő viszont rengeteg energiát felemésztett. A másik ágon az olaszok besétáltak a fináléba, ahol – mint hétfőn beszámoltunk róla –, 70-62-re legyőzték a szemlátomást elfáradt magyar válogatottat.

– Bánkódtunk egy kicsit a döntő után, de összességében azért örülünk, mert az ezüstérem is kitűnő eredmény – mondta Völgyi Péter szövetségi edző.

– Sajnos a fáradtság kiütközött a csapaton az olaszok ellen, emiatt a legegyszerűbb megoldásokat is elrontottuk, míg az ellenfélnél több ragyogó egyéni teljesítmény is volt. Büszke vagyok a csapatra, előzetesen biztos aláírtuk volna az ezüstérmet, de döntőben kikapni mindig rossz érzés. Az elsődleges cél az ilyen tornákon a jó szereplés, a másodlagos pedig az, hogy a nyár végén a klubok jobb, tapasztaltabb játékosokat kapjanak vissza.

A magyar küldöttség egyéni sikereket is aratott: Dombai Réka és Kiss Angelika is bekerült a torna ötfős álomcsapatába, Dombai pedig második lett az MVP-szavazáson az olasz Ilaria Panzena mögött. A csapat Szarajevóból hétfőn Bangkokba utazott, ahol szombaton kezdődik a korosztály világbajnoksága, és nagyon kemény csoportban, az Egyesült Államok, Ausztrália és Dél-Korea ellen próbálja meg folytatni sikeres szereplését.

– Bár nyilván szerettünk volna nyerni, tudunk örülni az ezüstnek is, hiszen ez is óriási eredmény – nyilatkozta Dombai Réka. – Mindenki jól küzdött, de a belgák elleni nyolcaddöntő és a franciák elleni elődöntő sokat kivett belőlünk. Most már előre nézünk, és az U19-es világbajnokságon is szeretnénk megmutatni, milyen jó csapat vagyunk, ott az első hatba kerülés a célunk.

Dombai Réka bekerült az U18-as Eb all star csapatába
Fotó: MKSZ

Nagyon vártuk, de ez sem jött össze… Vártuk a híreket is Münchenből, ahol hétfőn a FIBA döntött a 2021-es női és férfi Európa-bajnokság rendezői­ről. A nőknél nem voltunk érdekeltek, Franciaország (Lyon, Párizs) és Spanyolország (Valencia) adja a helyszíneket, a férfiaknál a négyes rendezésre viszont Magyarország is pályázott Csehország, Észtország, Németország, Grúzia, Olaszország és Szlovénia társaságában.

Budapest utoljára 1955-ben adott otthont a kontinensviadalnak a férfiaknál, és ez egyelőre így is marad, a csoportmeccseket ugyanis Grúzia (Tbiliszi), Csehország (Prága), Olaszország (Milánó) és Németország (Köln, Berlin) rendezi, és a német fővárosban játsszák majd a kieséses szakasz, illetve a helyosztók mérkőzéseit is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.