Esélytelenként győzött a Playboyjal kacérkodó világbajnoknő

Két évvel ezelőtt bevallotta, szívesen szerepelne a Playboy magazinban, és egy idén májusi interjúban is megerősítette, benne lenne, hogy ízléses erotikus fotósorozat készüljön róla. Jelizaveta Tuktamiseva a hét végén pedig azzal került be a hírekbe, hogy váratlanul megnyerte a műkorcsolyázók moszkvai Grand Prix-versenyét. Esetében hiába beszélünk egy világbajnoknőről, még 2015-ben nyert vb-t, 23 évesen pedig már szinte semmi esélyt nem adtak neki a tizenéves orosz új hullám képviselői ellen.

2020. 11. 22. 18:18
null
Tuktamiseva Forrás: Instagram/liza_tuktik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23 éves kor manapság bizony soknak számít az egyéni női műkorcsolyázásban, főleg Oroszországban, ahol sorban tűnnek fel a tehetségek. A regnáló, 2018-as olimpiai bajnok Alina Zagitova 18 évesen egyelőre csak gálákon korcsolyázik, a show-világ felé fordult, nagy kérdés, hogy versenyen láthatjuk-e még. Az oroszoknál ugyanis olyan nagy a konkurencia, hogy az első háromba is nehéz bekerülni, akik a soros világversenyre utazhatnak. Erre talán a legjobb példa Jelizaveta Tuktamiseva esete, aki 2015-ben, 18 évesen megnyerte a vb-t, az Eb-t és a Grand Prix-döntőt is, de azóta sem tudott kijutni egyetlen világ- és Európa-bajnokságra sem, és a phjongcshangi olimpiáról is lemaradt.

Azt azért nem mondhatjuk, hogy nem hallatott magáról, mert valósággal felrobbantotta az internetet azzal a gálaszámával, amelyet 2018 októberében a Skate Canada Grand Prix-verseny gáláján – aranyérmesként – adott elő először. Britney Spears Toxic című dalára korcsolyázva melltartóra vetkőzött, és a korcsolyasport szolid, de mégiscsak első nyílt színi sztriptíze szinte a vb-címnél is nagyobb hírnevet hozott számára.

Ekkoriban bökte ki, hogy szívesen szerepelne akár a Playboyban is. Ez a téma idén májusban is szóba került egy vele készült interjúban, amikor elmondta: nem arról van szó, hogy feltétlenül meztelenül akarja viszontlátni magát egy címlapon, az ízléses, fehérneműs fotózásokról készült képek azonban határozottan tetszenek neki, és egy ilyen felkérést ő is elvállalna.

A hét végén azonban azzal került a hírekbe, hogy Moszkvában ő nyerte meg a Rostelecom-kupa Grand Prix-versenyt – amelyen párosban és jégtáncban magyar versenyzők is indultak –, megelőzve kilenc riválisát, közte öt honfitársát. Ezzel alaposan meglepett mindenkit, mást ne mondjunk, a fogadóirodák 1:20-hoz adták a győzelmét. A hozzáértők biztosra vették, hogy az aranyérem sorsa az Eb-címvédő, még csak 17 éves Aljona Kosztornaja és a 16 éves, Eb-harmadik Alekszandra Truszova között dől el, de az indulók között még ott volt a 2019-es Európa-bajnok, a 18 éves Szofia Szamodurova is. Ám láss csodát, Tuktamiseva nyert, az említett 2018-as Skate Canada után most győzött újra nagy versenyen, mégpedig abszolút megérdemelten, ahogyan azt az oroszok korábbi világ- és Európa-bajnoka, Marija Butirszkaja is megerősítette; ő pontozott a versenyen, és nála is Tuktamiseva volt a legjobb.

Nem meglepő, hogy Jelizaveta Tuktamiseva jelentős rajongótáborral rendelkezik
Fotó: Instagram/liza_tuktik

Ám arról szó nincs, hogy a külön szurkolótáborral rendelkező korcsolyázónő minden potenciális riválisát legyőzte, hiszen ezen a versenyen a 16 éves, Eb-ezüstérmes Anna Scserbakova nem indult, miként a 21 éves, kétszeres világbajnok Jevgenyija Medvegyeva sem. A moszkvai GP-nek egyébként Truszova volt a legnagyobb vesztese, aki a kűrben négy ugrásából is elesett – de ebből három négyfordulatos volt! –, és végül negyedik lett, ami azt jelenti, 45 hónap után esett meg vele, hogy bármely versenyét nézve nem állhatott dobogóra.

Jelizaveta Tuktamiseva elmondta, őt magát is meglepte, hogy győzött, most pihen egy kicsit, de ahogyan Instagram-oldalára is kiposztolta: a munkának ezzel még nincs vége.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Elizaveta Tuktamysheva (@liza_tuktik) által megosztott bejegyzés

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.