Üde színfolt a német fociban: Union Berlin

Ch. Gáll András
2019. 05. 29. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futballtörténelem egyik csodájaként hétfő este az Union Berlin – a Bundesliga másodosztályának harmadik helyezettje – 0-0-s döntetlent játszott az élvonal 16. helyezettjével, a szebb napokat látott, többek között a francia világbajnok Pavard-ral, a német válogatott Gomezzel, Badstuberrel, Aogóval felálló VfB Stuttgarttal, s mivel az „odavágón” 2-2 volt az eredmény, a fővárosiak idegenben lőtt góljaikkal fennállásuk 53 esztendeje alatt először kivívták a feljutást az első osztályába. Nagy durranás, mondhatnánk, pedig fölösleges a cinizmus, mert az Union csodálatos kis klub.

Először is nem árt tudni, hogy amikor 2009-ben felújították, majd négy évvel később kibővítették a Berlin egyik elővárosában, Köpenickben épült stadiont, 2300 fanatikus szurkoló társadalmi munkában ragadott csákányt, lapátot, és tevékenyen részt vett a munkálatokban.

Hétfő este pedig a több mint húszezer rajongó félőrülten és egészen kapatosan ünnepelte a diadalt, és miközben Oliver Ruhnert ügyvezető a ZDF televíziónak nyilatkozott, az egyik drukker keresetlen szavakkal szakította félbe a beszélgetést: „Herr Ruhnert! Most már azt mondja meg, hogy hol van a sör?!” Mire Herr Ruhnert faképnél hagyta a tévériportert, és csapra verte a hordót…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.