Hivatalos: Sebastian Vettel a szezon végén távozik a Ferraritól

Német sajtóértesülések már hétfő este biztosra vették, és kedd reggel hivatalos is lett, hogy a négyszeres Formula-1-es világbajnok Sebastian Vettel az idény végén távozik a Ferrari csapatától.

Magyar Nemzet
2020. 05. 12. 8:48
null
Búcsú Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Vettel szerződése 2020 végén lejár a Ferrarinál, és a 32 éves német versenyző nem tudott megállapodni a folytatásról.

– Közös megegyezéssel hoztuk meg a döntést, valamennyiünk szerint ez volt a legjobb megoldás a helyzetre – jelentette be kedden délelőtt Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

Az 53-szoros futamgyőztes Vettel közölte, nincs már meg a vágy egyik fél részéről sem a közös folytatásra.

– Ez nem a pénzről szól, sosem arról szólt. Az elmúlt hónapok eseményei rávezettek bennünket arra, hogy az igazán fontos dolgokra koncentráljunk. Magam is elgondolkodom a folytatáson – tette hozzá sejtelmesen a német pilóta.

A Renault-hoz vagy a McLarenhez távozhat
Fotó: Kurucz Árpád

Sebastian Vettel legalább kétéves kontraktust szeretett volna kötni az olasz istállóval, amely azonban csak egyéves folytatást kínált neki, az eddiginél lényegesen alacsonyabb fizetéssel. A Gazzetta dello Sport korábbi értesülése szerint Vettelnek az eddigi mintegy 27 millió eurós (9,5 milliárd forint) éves fizetése helyett a Ferrari 12 millió eurót (4,2 milliárd forint) ajánlott, éppen annyit, mint a csapat másik pilótájának, Charles Leclercnek. A 22 éves monacói versenyző tavaly került a maranellóiakhoz, de jobban teljesített az év során sokat hibázó, frusztrált Vettelnél, és az istállónál már Leclercet tekintik az első számú pilótának, akivel hosszú távon számolnak. A négyszeres világbajnok pedig nem kért a számára kétségkívül megalázóvá vált helyzetből.

Sajtóhírek szerint Vettel jövőre a Renault-hoz vagy a McLarenhez kerülhet, az első esetben az ausztrál Daniel Ricciardóval, a másodikban a spanyol Carlos Sainzzal cserélne helyet, és ha folytatja a pályafutását, megkezdhetné a „levezető” éveit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.