Új liverpooli időszámítás: Jürgen Time

Manapság lassan Jürgen Time-nak is hívhatjuk a Liverpool-meccsek hajráját, annyiszor áll fel vesztett helyzetből a Klopp irányította Liverpool.

Ch. Gáll András
2019. 11. 04. 14:15
Aston Villa v Liverpool
epa07967486 Liverpool's Sadio Mane (L) reacts after he scores his teams winning second goal during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Liverpool at the Villa Park in Birmingham, Britain, 02 November 2019. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valaha Fergie Time volt a neve a Sir Alex Ferguson dirigálta Manchester United mérkőzésein az utolsó, sőt az utolsó utáni perceknek, amikor a Vörös Ördögök rendre megfordították az eredményt, ahogy az 1999-es BL-döntőben is tették a Bayern München ellen. Manapság lassan Jürgen Time-nak is hívhatjuk a Liverpool-meccsek hajráját, annyiszor áll fel vesztett helyzetből a Klopp irányította Liverpool. Mint szombaton is, amikor a 87. percben még az Aston Villa vezetett 1-0-ra a Villa Parkban, de aztán jött (a képen balra) beadása után Andy Robertson egyenlítése, majd a 95. percben szöglet után Mané fejjel becsúsztatta a győztes gólt. Ezzel a ’Pool őrzi hatpontos előnyét. Vasárnap Liverpool–Manchester City az Anfielden, ha győznek Kloppék, óriási lépést tesznek első Premier League-címük megszerzése felé, legutóbb 1990-ben nyertek angol bajnokságot. A Jürgen Time alátámasztására néhány példa. Csütörtökön a Carabao Kupában (Ligakupa) az Arsenal ellen Divock Origi a 95. percben egyenlített 5-5-re, hogy aztán a tizenegyes-párbajban továbbjusson a ’Pool. Október 20-án a Manchester United ellen Adam Lallana a 86. percben egyenlített ki 1-1-re. Október 5-én James Milner a 95. percben lőtte be a 2-1-es győzelmet jelentő tizenegyest a Leicesternek. És tavaly december 2-án az Everton elleni derbin, az Anfielden megint csak Origi a 96. percben rúgta be a találkozó egyetlen gólját.

Premier League, 11. forduló: Aston Villa–Liverpool 1-2, Manchester City–Southmpton 2-1, Bournemouth–Manchester United 1-0, Watford–Chelsea 1-2, Crystal Palace–Leicester 0-2. Az élcsoport: 1. Liverpool 31 pont, 2. Man. City 25, 3. Leicester 23, 4. Chelsea 23.

Spanyolországban rájár a rúd az élcsapatokra. A bajnok Barcelona pocsék játékkal 3-1-re kikapott a Levante otthonában – hat perc alatt fordított 0-1-ről 3-1-re a valenciai csapat –, egyre erősebbek az Ernesto Valverde edző lemondását követelő hangok. Piqué formán kívül van, a hetet Madridban töltötte az általa menedzselt Davis-kupa reklámozásával, úgy tűnik, az üzlet jobban érdekli, mint a futball. Griezmann igazolása tévedés volt, és Messinek is csak fellángolásai vannak. A Madrid formája is hullámzó, és ha lapzárta után a Granada legyőzte a Real Sociedadot, akkor visszakapaszkodott a tabella élére.

La Liga, 11. forduló: Levante–Barcelona 3-1, Real Madrid–Betis 0-0, Sevilla–Atlético Madrid 1-1, Granada–Real Sociedad 1:2. Az élcsoport: 1. Barcelona 22, 2. Real Madrid 22, 3. Atlético Madrid 21, 4. Sevilla 21, 5. Granada 20.

Manuel Neuer először kapott öt gólt bajnoki meccsen, a liga történetében az első, aki az első tíz bajnoki mindegyikén betalált (14 góllal vezeti a listát), a Lipcse először szerzett nyolc gólt a Bundesligában, összesen 25 gól esett a fordulóban, ami idei rekord – nem akármilyen forduló volt a tizedik Németországban. A Bayern történelmi vereségében az is közrejátszott, hogy Boatenget már a 9. percben kiállították. ismét kapott gól nélkül hozta le a lipcsei meccset – a könnyebben sérült pihent –, Szalai Ádámot már a 43. percben lecserélték a Mainz katasztrofális veresége közben, pedig végre kezdett a Freiburgban, rúgott is egy gólt, de azt némi várakozás után érvénytelenítették.

Bundesliga, 10. forduló: Leverku­sen–Mönchengladbach 1-2, Dortmund–Wolfsburg 3-0, Frankfurt–Bayern 5-1, RB Leipzig–Mainz 8-0, Bremen–Frei­burg 2-2. Az élcsoport: 1. Mönchen­gladbach 22, 2. Dortmund 19, 3. Leip­zig 18, 4. Bayern 18, 5. Freiburg 18.

Serie A, 11. forduló: Torino–Juventus 0-1, Bologna–Inter 1-2. Az élcsoport: 1. Juventus 29, 2. Inter 28, 3. Roma 22.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.