Újabb botrány a Barcelonánál: perel a volt vezetőedző

Quique Setién, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona volt vezetőedzője pert indított a katalán futballklub ellen, és kártérítést követel szerződésének idő előtti felmondása miatt.

2020. 11. 30. 12:30
Quique Setién
Quique Setién rághatja a kefét Fotó: REUTERS Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 62 éves szakembert, aki négymillió euró összegű kártérítésre tart igényt, augusztus közepén menesztették a klubtól, de hivatalosan csak szeptember 17-én bocsátották el – adta hírül a Catalunya Rádio.

Setién 2020 januárjában vette át a Barca szakmai irányítását a spanyol Ernesto Valverde utódaként, és augusztus 17-én küldték el, miután csapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 8-2-re kikapott a Bayern Münchentől. A hazai bajnoki szezonban a katalán sztárcsapat, amely címvédő volt, ezüstérmesként zárt az örök rivális Real Madrid mögött, a spanyol Király Kupában pedig már a negyeddöntőben búcsúzott.

Setién összesen 25 mérkőzésen ülhetett a barcelonaiak kispadján, a mérlege: 16 győzelem, négy döntetlen és öt vereség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.