Újabb csapás a futballnak: idén nem osztják ki az Aranylabdát

Idén nem nem választja meg a France Football a világ legjobb labdarúgóját, azaz nem adják át az Aranylabdát. A francia szaklap a koronavírus-járvány előidézte helyzettel indokolja a furcsa döntést.

2020. 07. 20. 14:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aranylabdát először 1956-ban adták át, azóta minden évben – 2010–16 között a FIFA év legjobbjával közösen – kihirdették az év legjobbját.

A France Football szerkesztősége azért döntött idén a törlés mellett, mert csupán két hónapban (január, február) zajlottak a megszokott mederben a futballvilág eseményei, az újrakezdés feltételei rendhagyók, és a nemzetközi sorozatok lebonyolítása is eltér a megszokottól.

Tavaly kapta – pályafutása során hatodszor – az Aranylabdát. Sokan arra számítottak, hogy idén véget ér a Messi–Ronaldo-korszak, nos ezzel egy évet még várni kell.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.