Újabb fertőzés a Fradinál, veszélyben lehet a hétvégi BL-meccs

Zajlik az élet a Ferencváros női kézilabdacsapatánál: a hét első felében a jövő évi keret volt napirenden, ma kiderült, hogy egy játékos pozitív koronavírustesztet produkált.

Szilágyi
2020. 11. 18. 13:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mozgalmas időszakot él át az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata. Hétfőn hozta nyilvánosságra a Bajnokok Ligájában is érdekelt klub, hogy a két alapember, és Schatzl Nadine nem hosszabbítja meg a szerződését, és a nyártól a Győri Audi ETO-ban folytatja a pályafutását. Kedden Bíró Blanka kapus a társaival ellentétes bejelentést tett: a válogatott kapusa további két évig marad a Ferencvárosnál.

Elek Gábor, az FTC edzője nem repes az örömtől
Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Egy negatív és egy pozitív kicsengésű hír után a mai hírtől nem lejtenek örömtáncot a ferencvárosi szurkolók. A Fradi.hu számolt be arról, hogy egy meg nem nevezett játékos is elkapta a koronavírust. Arra a kérdésre nem kaptunk választ a Ferencváros sajtóosztályától, hogy a fertőzött játékos ott volt-e a csapattal a Bietigheim elleni idegenbeli találkozón. Egyelőre azt lehet tudni, hogy a koronavírusos játékost karanténba helyezték, a többiek folytatják a felkészülést a hétvégi Krim Ljubljana elleni BL-csoportmérkőzésre.

Az Európai Kézilabda-szövetség 72 óránál nem régebbi negatív teszteredményekhez köti a játékosok pályára lépését. Mivel az FTC szombat délután szerepel Szlovéniában, ezért elméletileg akár a napokban is előállhat az a helyzet, hogy további játékosok is megfertőződnek. Ha ez a forgatókönyv érvényesül, akkor az veszélyeztetné a szombati mérkőzés megrendezését. Mindenesetre a Ferencváros az elutazás előtt további teszteknek veti alá a játékosait, és újabb pozitív minták esetén kezdeményezhetné a találkozó elhalasztását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.