Újabb játékosmozgás a két hazai sztárklub között

Alig van olyan átigazolási időszak, amikor a hazai férfi-kézilabdabajnokság két óriása ne üzleteljen egymással. Idén sincs ez másképp: Kent Robin Tønnesen a nyáron klubot vált, Veszprémből Szegedre szerződik.

Magyar Nemzet
2021. 03. 03. 12:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy idény után nyártól távozik Veszprémből a norvég válogatott világbajnoki ezüstérmes jobbátlövője, Kent Robin Tønnesen. A tapasztal játékos Szegeden folytatja a pályafutását, ő lesz az első norvég kézilabdázó a klub történetében.

Tønnesen klubváltásának hátteréről a Veszprém klubhonlapja tájékoztat. A játékos tavalyelőtt kézsérülést szenvedett, emiatt lemaradt a 2019-es világbajnokságról. Tavaly szintén sokat bajlódott sérüléssel, s akkor nagyvonalú gesztust tett neki a klubja. – A tavalyi évben, Kent sérülése után, 1+1 éves szerződést kötöttünk a játékossal annak érdekében, hogy a sérülés után lehetőséget adjunk neki, hogy minél előbb visszatérjen korábbi formájához – írja a Handballveszprém.hu.

Tönnesen kétszer is eljutott a Final Fourba a Veszprém játékosaként
Fotó: Mirkó István

A játékos és a klub március 31-ig élhetett a szerződéshosszabbításra vonatkozó opcióval, de erre nem került sor. „A világban kialakult pandémiás helyzet klubunkra is nagy nyomást helyez, ennek következtében mérlegelnünk kell a következő évi keretünk létszámát. Mivel Kent Robin Tønnesen pozíciójára két, érvényes szerződéssel bíró játékosunk is van a következő szezonra, ezért a klub vezetése és a játékos közös megegyezéssel arra jutott, hogy nem gördítünk akadályt távozása elé” – olvasható a hivatalos indoklásban.

Az egyiptomi Omar Jahja és a spanyol Jorge Maqueda is megelőzi a hierarchiában a norvég játékost, aki nem sokat bíbelődött a csapatkereséssel; Szegeden tárt karokkal fogadják. A rendkívül sérülékeny horvát vb-ezüstérmes, Luka Stepančić és a cseh Stanislav Kašpárek mellett sokkal több lehetősége lesz kibontakozni, mint Veszprémben.

Az elmúlt években állandó a játékosvándorlás a magyar férfikézilabda két óriás klubja között. Az előző átigazolási időszakban a szlovén Borut Mačkovšek és a már említett Jorhe Maqueda cserélt csapatot. Korábban Mikler Roland szerződött Veszprémből Szegedre, igaz, a válogatott kapusa annak idején éppen fordított utat tett meg a karrierjében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.