Újabb magyar játékos búcsúzott az Australian Open selejtezőjében

Bondár Anna kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában, miután alulmaradt a cseh Barbora Krejcikovával szemben.

Forrás: MTI2020. 01. 16. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bondár (a világranglista 222. helyezettje) és cseh ellenfele (127.) szerdán kezdte el mérkőzését, de mindössze 19 percnyi játékot követően – 2:2-es állásnál – a rossz levegő miatt félbeszakították az összecsapást.

A csütörtöki folytatásban az év első Grand Slam-viadalának honlapja szerint a magyar játékos nem volt egyenrangú partnere Krejcikovának, aki előbb játszmaelőnyre tett szert, majd a nullára megnyert második játszmával továbbjutott.

A találkozó 1 óta 14 percig tartott.

A női selejtező másik magyar játékosa, Jani Réka Luca szerdán kapott ki az első fordulóban két szettben.

Eredmény, női selejtező, 1. forduló:

Barbora Krejcikova (cseh, 19.)-Bondár Anna 6:4, 6:0

Fucsovics Shapovalovval, Babos Swiatekkel kezd

a 13. helyen kiemelt kanadai Denis Shapovalovval, míg a lengyel Iga Swiatekkel kezd az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtábláján.

A világranglistán 66. Fucsovics még nem találkozott a balkezes Shapovalovval, aki 13. a világranglistán, és a felvezető aucklandi tornán a negyeddöntőig jutott. A magyar játékos felemás felkészülésen van túl, mivel dohai negyeddöntője után Achilles-ín-sérülés miatt kedden feladta első mérkőzését a bendigói challenger-versenyen.

A nőknél a 86. helyen álló Babosra az őt 30 hellyel megelőző Swiatek vár, aki tavaly nyolcaddöntős volt a Roland Garroson. A két játékos először csap össze Melbourne-ben.

A tavalyi Australian Openen Fucsovics és Babos is a második fordulóig jutott egyesben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.