Újabb vereségével a kiesés szélére sodródott a címvédő FTC

A Csíkszereda a második hazai meccset is megnyerte, s összesítésben 3-1-re vezet az FTC ellen a magyar jégkorong-bajnokság elődöntőjében. Másképpen, az előző két idényben – tavaly éppen a Csíkszeredával társbérletben – aranyérmes Fradi a kiesés szélére sodródott, a döntőbe jutáshoz zsinórban három mérkőzést is be kellene húznia. A másik ágon a Brassó 7-5-re nyert Debrecenben, s összesítésben egyenlített 2-2-re.

Magyar Nemzet
2021. 03. 21. 19:42
null
Térdre rogyott és a kiesés szélére sodródott az FTC Fotó: Forrás: Csíkszereda Sport club
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorrendben harmadik, szombati meccs is izgalmasan alakult. Két harmad után 1-1 volt az állás, az 56. percben aztán Kóger a vendég zöld-fehéreknek szerzett vezetést. A Csíkszereda az 58. perc végén lehozta kapusát, s ezúttal bejött a húzás, egyenlített 2-2-re. Következett a hosszabbítás, ami aztán fél percig sem tartott, gólt ütött a Szereda, s nyert 3-2-re.

Vasárnap, a párharc negyedik összecsapásán negyven perc elteltével az FTC vezetett 2-1-re, ám a záróharmadban a székelyföldi csapat fél percen belül két gólt is ütött, ezzel fordított, s ezúttal a rendes játékidőben győzött 3-2-re.

A Csíkszereda ezzel összesítésben 0-1-ről 3-1-re fordított, tehát már csak egy meccset kell nyerni a továbbjutáshoz. FTC-szemszögből: az előző két idény bajnokának szintén háromszor kellene nyernie, ha a fináléba akar jutni.

A másik párharc legalább ilyen őrületesen alakul. Hét közben a Debrecen 2-0-s vezetésre tett szert Brassóban, amit az erdélyi csapat kiegyenlített a cívis városban. A vasárnap esti találkozón a Debrecen már 5-2-re vezetett, onnan fordított a Brassó 7-5-re. Ilyen forgatókönyvre előzetesen senki sem számított

Folytatás kedden Budapesten a Tüskecsarnokban, illetve Brassóban.

Így látták

Jason Morgan (Csíkszereda): Tudtam, hogy a legjobbját fogja nyújtani a Fradi, nekünk is estek, főleg a második harmad végén szorítottak a kapunkhoz, de hősiesen védekeztünk. 1-2-nél a második szünetben azt mondtam a srácoknak, ne nézzék, hogy mi vagyunk hátrányban, ne foglalkozzanak az eredménnyel, csak menjenek előre és sikerülni fog. Fontos, hogy a rájátszásban rövid legyen a memóriád, gyorsan el kell felejtened a rossz és jó dolgokat is, hiszen pillanatok alatt változhatnak a dolgok. Mi így is tettünk. Mindkét nap 1-2-ről fordítottunk és nyertünk. Az utolsó pillanatig harcoltak a srácok, három sorral kellett felállunk, így nekünk fárasztóbb volt, de önfeláldozóan a végsőkig küzdve sikerült.

Fodor Szabolcs (FTC): Úgy gondolom, hogy az első 40 percben uraltuk a meccset. A második harmadban különösen sok lehetőségünk volt, egymás után három kapuvasat is lőttünk, ha azokat tudjuk értékesíteni, akkor meg tudtuk volna nyerni ezt a mérkőzést. De ez jégkorong, amit gólra játszanak. Az ellenfél kevesebb helyzetből több gólt lőtt, ez az, ami számít.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.