Az ügyvezető szerint előfordulhat, hogy az Újpest kiesik

Berta Csaba, az Újpest labdarúgóinak az ügyvezetője a Jazzy Rádió műsorában beszélt a kiesés ellen küzdő csapat helyzetéről. A lilák a tizedik helyen várják a szerda esti, Ferencváros elleni derbit, és Berta Csaba szerint akár az is megeshet, hogy az Újpest kiesik az NB I-ből.

Magyar Nemzet
2021. 02. 03. 13:20
null
Berta Csaba szerint realitás, hogy a csapat a mezőny második felébe tartozik Forrás: nemzetisport.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerda este slágere a magyar futballban a klasszikus derbi, az Újpest és a Ferencváros mérkőzés. A bajnokság 19. fordulóját zárja ez a találkozó, amely elsősorban nem a Ferencvárosnak rendkívül fontos, hiszen a címvédő már így is tíz ponttal vezet a mögötte álló Mol Fehérvár előtt, hanem az újpestieknek, akiket egyre erősebben fenyeget a kiesés réme. A csapat az idén nyolc gólt kapva kettő rúgott ellenében két vereséggel kezdte az évet, a Fradit a tizedik helyen állva várja, és ha ismét kikap, valamint a Budafok hazai pályán legyőzi a Zalaegerszeget, akkor az Újpest kieső pozícióba süllyed.

Ebben a helyzetben volt Berta Csaba, a klub ügyvezetője a Jazzy Rádió vendége. A műsorban természetesen téma lett az Újpest játékospolitikája, a kommunikáció színvonala, a leghangsúlyosabb kérdések azonban a közeljövőről, a kiesés elkerülésének a lehetőségéről hangzottak el. A hallgatók is kérdezhettek, és az egyik válaszában Berta Csaba erre is utalt:

 

Berta Csaba szerint realitás, hogy a csapat a mezőny második felébe tartozik
Fotó: Nemzetisport.hu

 

– Tipikusan magyaros kérdések. De hát ilyen a szurkoló, az érzelmi állapotok hol fent, hol lent vannak a magasban, illetve a mélyben. Nem gondolunk a kiesésre, ezért nem tudok arra mit mondani, hogy milyen személyi következményei lennének. Már januárban kiestünk, és felelőst keresünk. Nem volt túl régen, amikor vonal alatt voltunk, és azt követelték, rúgjunk ki mindenkit. Aztán nyertünk két meccset, és máris minden rendben volt.

Az ügyvezető szerint a csapat minden évben azzal a céllal kezdi meg a bajnokságot, hogy kijusson a nemzetközi porondra, ám a költségvetést kitevő és évek óta változatlan 1,6 milliárd forint jelenleg csak arra elég, hogy a mezőny második felébe tartozzon az Újpest.

– A magyar bajnokságot nézve két-három csapat a pénzügyi hátterét tekintve magasan kiemelkedik, őket nagyon nehéz lenne megelőzni – mondta Berta Csaba. – A többi kilenc-tíz együttes egymással harcol, és így lesz egy harmadik helyezett, kettő pedig kiesik. Reálisan a harmadik hely lehet cél, de ebben a harcban nüanszok döntenek, nagyon sűrű a mezőny, és egy jobb vagy rosszabb sorozattal hamar fel lehet emelkedni és le lehet süllyedni. Mindkettőre láttunk példákat a közelmúltban is. A financiális szempontokat is nézve az realitás, hogy ennek a mezőnynek a második felébe tartozunk.

Az ügyvezető elmondta, nem tud közelgő tulajdonosváltásról, ha lenne, akkor azt Roderick Duchâtelet maga intézné, neki nincs és nem is lenne rálátása. Visszatérve a bajnokság várható kimenetelére ezt mondta:

– Ahogy a Debrecen, az MTK vagy korábban a Puskás Akadémia ki tudott esni a tizenkét csapatos NB I-ből, úgy előfordulhat, hogy az Újpest kiesik, és ez másik nyolc csapattal is megeshet.

Az Újpest–Ferencváros mérkőzés szerdán 20 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.