Az Újpest simán győzte le a minősíthetetlen Mezőkövesdet

A labdarúgó NB I 29. fordulójában az Újpest úgy nyert 3-0-ra a Mezőkövesd ellen, hogy igazán meg sem kellett izzadnia a sikerért, a vendégek tulajdonképpen értékelhetetlen teljesítményt nyújtottak.

Magyar Nemzet
2021. 04. 17. 16:45
null
Budapest 20210417 Labdarúgás NBI UTE-Mezőkövesd Foto Nemzeti Sport Árvai Károly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest a héten bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ami várhatóan nagy lökést adhatott a csapatnak. Ráadásul Michael Oenning vezetőedző megkönnyebbülten jelenthette be, hogy a korábbi betegek felgyógyultak, így mindenkire számíthatott az összeállításnál. Március elején egyébként a Magyar Kupa negyeddöntőjében is összekerült ez a két csapat, akkor az ugyancsak az Újpesten rendezett találkozón hosszabbítás után 1-1-re végeztek, a tizenegyespárbajt a lilák nyerték meg 5-4-re.

 

A csapatkapitány Mitrovics ünnepli a gólját a Mezőkövesd ellen
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

 

Ezúttal nem lehettünk tanúi ilyen izgalmaknak, a hazai együttes meglepően sima győzelmet aratott. A három pont sorsa lényegében már a szünetig eldőlt, amikor az Újpest már 2-0-ra vezetett. A 9. percben Kastrati 18 méterről érzékelte, hogy Szappanos kint áll a kapujából, és a tizenhatos sarka mellől beemelte a labdát a hosszúba a kapus feje felett egy szép íveléssel – 1-0. Ezután Szappanos két hatalmas bravúrral tette jóvá a gól előtti óvatlanságát, a 43. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Beridze vitte be a kapuig a labdát, majd egy csel után önzetlenül passzolt a másik oldalon tisztán érkező Mitrovics elé, aki magabiztosan lőtt a kapuba Szappanos mellett – 2-0.

 

A két csapat kezdőjében egyébként mindössze öt magyar futballista volt található, egy az Újpestben, négy pedig a Mezőkövesdben. A liláknál az az egy Banai Dávid, a kapus volt, akit később sérülés miatt le kellett cserélni. Ez persze az eredmény szempontjából közömbös volt, az Újpest teljesítményének az értékéből az sem vont le semmit sem, hogy a vendégek úgy futballoztak, mintha eleve veszíteni érkeztek volna a Megyeri útra – gyakorlatilag semmit sem tettek a győzelemért, meg sem célozták a hazai kaput. A 60. percben érkezett a harmadik újpesti gól, Pauljevics a jobb oldalon sprintelt egyet, egy biciklicsel után beadta a labdát, és Junior Tallo középről, kilenc méterről a bal felső sarokba fejelt, teljesen zavartalanul – 3-0.

A Mezőkövesd teljesítményét nehéz minősíteni: a vendégek semmit sem tettek még csak egy pontért sem, úgy kaptak ki nagyon simán, hogy az Újpestnek különösebben meg sem kellett izzadni a sikerért.

 

NB I, 29. forduló

Péntek

Budafok–Diósgyőr 1-2 (0-1), Budafok, jv.: Berke. Gólszerző: Kovács D. (52.) ill. Suljić (18., 56.)

Szombat

Újpest–Mezőkövesd 3-0 (2-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Bogár. Gólszerző: Kastrati (9.), Mitrovics (43.), Junior Tallo (60.)

Kisvárda–Ferencváros 17.00

Paks–Zalaegerszeg 19.30

Vasárnap

Puskás Akadémia–MTK 15.15

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 17.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.