Újpesti gólpassz a Fradinak

Miután a Fehérvár vasárnap este nem tudta legyőzni az Újpestet, a 29. forduló után tizenegy pontra nőtt a Ferencváros előnye az üldözője előtt. Ebből adódik, hogy ha a ma kezdődő 30. körben a Fradi nyer a Honvéd ellen, akkor a Vidi szerdai eredményétől függetlenül már bajnok. Fennállása során harmincegyedszer.

2020. 06. 16. 7:18
null
Nikolics bosszúsan nézi az ünneplő lilákat Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Négy forduló alatt tizenegy pont. Nem gondolnám, hogy behozható. Erre mondta egy matektanárom, hogy ennek az esélye nulla, de nem lehetetlen.

Pátkai Máté beszélt így a csapata kilátásairól az Újpest elleni mérkőzés után az M4 Sportnak. S ha már a fehérváriak is így gondolkoznak a hajráról, akkor nem vakmerőség kijelenteni, a Ferencváros megnyeri a bajnokságot.

Már csak az a kérdés, hogy mikor. Mondhatjuk, teljesen mindegy, de ez nem igaz. A feszített menetrend áttolódik a következő idényre, ezért nem közömbös, hogy egy csapat, jelesül az NB I aranyérmese mennyit pihenhet a Bajnokok Ligája nyáron induló selejtezője előtt. Így a Fradi – szigorú trénerével, Szergej Rebrovval az élen – nyilván mindent elkövet annak érdekében, hogy matematikailag is behozhatatlan legyen az előnye. Ehhez ma este nyernie kell a Honvéd ellen a Hidegkuti-stadionban.

Nikolics bosszúsan nézi az ünneplő lilákat
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

– Mindig különösen nehéz a Budapest Honvéd ellen játszani, jól mutatja ezt, hogy a jelenlegi idényben mindkét eddigi mérkőzésen 0-0-s döntetlent játszottunk egymással. Felkészültünk az újabb mérkőzésre, a csapatból mindenki tudja, hogy mi a tétje a keddi összecsapásnak – beszélt a találkozó jelentőségéről Rebrov a klubja honlapjának.

Ha a mai összecsapás kimenetelét tekintve a Ferencváros nem is mehet biztosra, a jövőt nyugodtan tervezheti. Ugyanez messze nem áll a Fehérvárra. Ma már kimondható, az edzőcsere – Marko Nikolićot november végén váltotta Joan Carillo – nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A csapat a hátra lévő, lényegében tét nélküli fordulókban sem lazíthat, ahogy a vezetőedzőnek, több játékosnak is igazolnia kell, hogy helye van a klubnál.

– A minőség megvan a játékunkban, ezért ezt a támadó felfogást nem szabad feladni, s nem is szeretnénk, hinni kell magunkban – értékelt a spanyol tréner vasárnap este önmagát is biztatva. Majd szakítva a sportba is begyűrűzött korrekt beszéddel, nyomatékosan hozzátette: – A klubért, a szurkolókért kötelességünk a végsőkig küzdeni, minden lehetséges pontot begyűjteni. Akinek nincs motivációja a Debrecen ellen pályára lépni, az nyugodtan el is hagyhatja a klubot.

NB I, a 30. forduló programja, kedd:

Kisvárda–ZTE 19.00, Honvéd–Ferencváros (Hidegkuti Nándor Stadion) 21.05; szerda: Paks–Kaposvár 16.55, Fehérvár–Debrecen 19.00, Diósgyőr–Puskás Akadémia 19.00, Újpest–Mezőkövesd 21.05.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.