Újra a tékozló fiúval

Legutóbb másfél éve Liège-ben, Belgium ellen szerepelt a legerősebb összetételű magyar csapat a Davis-kupában. Fucsovics Márton és Balázs Attila eltérő okok miatt nem játszott a csehek és a németek elleni találkozón. Az ukránok ellen újra az alapcsapat játszik, a mai egyest Balázs kezdi Szerhij Szvatkovszkij ellen, majd Fucsovics és Marcsenko mérkőzésével zárul az első nap a Sport 11-ben. Holnap a párossal folytatódik, majd további két egyessel fejeződik be a program.

2019. 09. 14. 10:48
null
Éljátékosunk (jobbra) formáján áll vagy bukik az Ukrajna elleni mérkőzés sorsa Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Impozáns környezetben, a Duna-parti Raqpart szórakozóhely teraszán tartották tegnap a magyar–ukrán Davis-kupa-párharc sorsolását. Balázs Attila kezdi a találkozót, ellenfele az ukránok legjobbja, Szerhij Sztahovszkij lesz, majd és Ilja Marcsenko játssza a mai második egyest. Holnap a párosoké a terep, majd két egyes következik a maihoz képest fordított szereposztásban.

Balázs elmondta, elmúlt a nemrég jelentkezett talpsérülése, így százszázalékos állapotban készülhet a világranglista 147. helyén álló Sztahovszkij ellen.

– A salak nekem fekszik, hosszú labdamenetekre törekszem majd, és igyekszem a fonákjára játszani, amely sebezhetőbbnek tűnik – közölte az ATP-rangsor 136. helyezettje, az MTK játékosa, aki sérülés, Fucsovics Márton pedig a teniszszövetséggel való nézeteltérése miatt hagyta ki a két legutóbbi Davis-kupa-párharcot.

A nagy visszatérő kérdésünkre elmondta, nem bánta meg a távolmaradását, ugyanakkor örül, hogy újra tagja a csapatnak.

– Itt vannak a barátaim, a csapattársaim, örülök, hogy visszatértem közéjük. Jó érzés megint a magyarokért küzdeni – fogalmazott a világranglista 65. helyezettje. Mai ellenfelével, Ilja Marcsenkóval szemben eddig negatív a mérlege, négyből négyszer az ukrán játékos győzött. Talán ma változik a széljárás. – Ha jól emlékszem, ezeket a meccseket kemény pályán játszottuk. Remélem, ezúttal más lesz itthon, salakos borításon, sok magyar szurkoló előtt. Szeretnék végre szépíteni ellene.

Arra a felvetésre, hogy az elmúlt évben kezd eltávolodni a kitűzött céljától, a top 30-tól, s elgondolkodott-e azon, vajon miben hibázott, esetleg a stábja személyi összetételén kellene változtatnia, Fucsovics nem leplezve ingerültségét, kitérő választ adott.

– Ez nem a Davis-kupához kapcsolódó kérdés. Nagyon sokat szoktam beszélni erről, de most nem válaszolok.

Éljátékosunk (jobbra) formáján áll vagy bukik az Ukrajna elleni mérkőzés sorsa
Fotó: Teknős Miklós

A sajtóesemény után elterjedt a hír, hogy a teniszező szakított menedzserével, Siklós Erik újságíróval, aki ezt a Magyar Nemzetnek meg is erősítette.

Az ukránok elleni Davis-kupa-párbaj kapcsán belelkesedett. – Nem sokszor mondtam ilyet, de papíron mi vagyunk az esélyesebbek, nemcsak a ranglistás helyezésünk, hanem a hazai pálya miatt is. Furcsa lesz így játszani, korábban, ha nem jól kezdtem, a közönség mindig belelovalt a küzdelembe. Erre most nemigen lesz lehetőség, mivel a szabályváltozások miatt két nyert szettre mennek a meccsek – mondta Fucsovics.

A két válogatott eddig kétszer találkozott, mindkétszer 3-2-re győztek az ukránok. Most eljött a mi időnk.

A Davis-kupa-osztályozó menetrendje. Szombat, 11 óra: Balázs–Sztahovszkij, Fucsovics–Marcsenko. Vasárnap, 11 óra: Fucsovics, Balázs–Sztahovszkij, Molcsanov, Fucsovics–Sztahovszkij, Balázs–Marcsenko.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.