Újra Angliából igazolt az Inter

A hetek óta tartó pletykák után kedden biztossá vált, hogy Christian Eriksen a Tottenham Hotspurtól az Internazionale labdarúgócsapatához szerződik.

Forrás: MTI2020. 01. 28. 21:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz bajnokság második helyén álló milánói klub közleménye szerint a dán válogatott támadó négy és fél évre szóló megállapodást kötött az együttessel, amely sajtóértesülések szerint 20 millió eurót fizet érte a Tottenham Hotspurnak.

A 27 éves futballista 2013 augusztusában igazolt az Ajaxtól a Tottenhamhez, melynek éveken át meghatározó játékosa volt, az utóbbi fél évben viszont gyengén teljesített, s már korábban biztosnak látszott, hogy idén nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítják meg Londonban.

A Tottenhammel Eriksen nem tudott trófeát nyerni, ám a csapattal több nagy sikert is elért: a 2016/17-es szezont a Premier League második helyén zárta a gárda, míg tavaly története során először bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába, melyet 2-0-ra elbukott a Liverpoollal szemben.

Eriksen távozásával párhuzamosan az észak-londoni klub bejelentette, hogy Giovani Lo Celso játékjogát végleg megszerezte. A 23 éves argentin középpályás – aki a távozó dánt hivatott majd pótolni – tavaly nyáron érkezett kölcsönbe a Real Betistől, és a Spurs most opciós jogával élve szerződtette. A játékos 2025-ig kötelezte el magát a klubhoz, amely sajtóhírek szerint 27,5 millió fontot fizetett érte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.