Újra lecsapott a Tottenham „halálos” párosa, közel a rekordhoz

A Tottenham Hotspur labdarúgócsapata négy nyeretlen bajnoki mérkőzés után gyűjtötte be ismét a három pontot az angol élvonalban: a 17. fordulóban 3-0-ra múlta felül vendéglátóként a Leeds Unitedet.

Magyar Nemzet
2021. 01. 02. 16:01
null
Harry Kane Forrás: Twitter/Tottenham Hotspur
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üde színfoltja a Premier League-nek az újonc Leeds United, Marcelo Bielsa csapata látványos támadófutballt játszik, sok gólt szerez, de sokat is kap. Az elmúlt bő két hétben 6-2-re kikapott a Manchester United vendégeként, de otthon 5-2-re nyert a Newcastle és 1-0-ra a Burnley ellen, december 29-én pedig idegenben verte 5-0-ra a West Bromwich Albiont! Az együttes a 17. fordulót a tabella 11. helyéről várta, és a hetedik, és a bajnokságban négy meccs óta nyeretlen (két döntetlen, két vereség) Tottenham Spurs elleni, idegenbeli meccse előtt borítékolhattuk, hogy nem fogunk unatkozni. Ebben nem is csalatkoztunk.

A vicc szerint eladják a lovat, amely egyből nekimegy a falnak, mire a méltatlankodó vevő megjegyzi, hogy a ló vak, de az eladó rázza a fejét, és azt mondja: csak vakmerő. Nos, mondjuk azt, hogy a Leeds is vakmerő csapat, a vendégek a Spursnak is nekiugrottak, az első tíz percben három veszélyes támadást vezettek, és jóval többet birtokolták a labdát. Viszont a 29. percben a Spurs szerezte meg a vezetést. Ezgjan Alioszki néhány centivel a 16-oson belül felrúgta Steven Bergwijnt, a 11-est pedig értékesítette. Kane pályafutása során eddig harminc csapat ellen játszott a Premier League-ben, a Leeds lett most a harmincadik, s mindegyik ellen szerzett gólt! A Leeds továbbra is bátran támadott, és a 43. percben újabb gólt kapott, Kane jobbról tette középre a labdát, Szon Hung Min berúgta – a dél-koreai a századik gólját szerezte a Tottenhamben.

Az új évben is megvan tehát az összhang a hat éve együtt játszó két sztár között, Kane és Szon a 33. „közös” góljukat hozták össze, és a liga történetében egyre közelebb kerülnek a rekorder Didier Drogba, Frank Lampard duóhoz, amely a Chelsea-ben a gól-gólpassz kombinációval 36 találatot ünnepelhetett együtt.

Fordulás után, az 50. percben pedig már három góllal vezetett a Tottenham, Szon jobb oldali szöglete után Toby Alderweireld fejese után Illan Meslier kapus addig szerencsétlenkedett, amíg a labda a gólvonal mögé került. A vendégek lelkesedést azonban ez sem törte meg, szó sem lehetett arról, hogy a védekezésre helyezzék a hangsúlyt. De legalább több gólt nem kaptak; a Tottenham 3-0-ra legyőzte a Leeds Unitedet. Ám a hazaiak mestere, José Mourinho a végén bosszankodhatott is, és bizony káromkodott is, mert csapatából a 92. percben egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt Matt Dohertyt a második sárga lapjával kiállították.

Premier League, 17. forduló:

pénteken játszották:

Manchester United–Aston Villa 2-1 (1-0)

Everton–West Ham United 0-1 (0-0)

szombati műsor:

Tottenham Hotspurs–Leeds United 3-0 (2-0)

Crystal Palace–Sheffield United 2-0 (2-0)

Brighton–Wolverhampton Wanderers 3-3 (1-3)

West Bromwich Albion–Arsenal 0-4 (0-2)

vasárnap műsor:

Nerwcastle United–Leicester City 15.15 (tv: Spíler 1)

Chelsea–Manchester City 17.30 (tv: Digisport 1)

Burnley–Fulham – elhalasztva, mert a Fulham csapatában sok a koronavírussal fertőzött játékos

hétfőn játsszák:

Southampton–Liverpool 21.00

Az élcsoport állása: 1. Liverpool 33/16 mérkőzés (37-20), 2. Manchester United 33/16 (33-24), 3. Tottenham 29/16 (29-15), 4. Leicester 29/16 (29-20), 5. Everton 29/16 (26-20).

Megszegték az óvintézkedéseket

Együtt töltötte a karácsony estét a Tottenham Hotspur három, és a West Ham United egy játékosa, illetve családjuk, ezért a labdarúgókra büntetés vár a koronavírus-járvány miatt bevezetett angliai óvintézkedések megsértése miatt. A közösségi médiában megosztott fénykép szerint Erik Lamela, Sergio Reguilon és Giovani Lo Celso, illetve Manuel Lanzini együtt ünnepelt, márpedig a brit kormány szigorította a korlátozásokat a vírus új, könnyebben terjedő változata miatt. „Rendkívül csalódottak vagyunk, és határozottan elítéljük, hogy néhány játékosunk a barátaival együtt töltötte a karácsonyestét. A szabályok egyértelműek, nincsenek kivételek” – áll a Tottenham közleményében. A londoni klub vezetői hozzátették, hogy rendszeresen emlékeztetik az összes játékosukat és a dolgozóikat a legújabb protokoll betartására. Az ügyet a klubon belül kezelik majd.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.