Újra végigsöpört a vírus a vízipólós-társadalmon

A nyár tele volt megpróbáltatásokkal a férfi vízilabdázók számára, de úgy tűnik, hogy az ősz sem telik el felhőtlenül. Ezen a héten két ob I-es csapat, a Szeged és a Vasas is a bajnoki mérkőzéseinek halasztását kérte, ugyanis pozitív lett egyes játékosok vagy stábtagok vírustesztje. Eközben a Szolnok a jövő heti Bajnokok Ligája-selejtezőjére készül, amin a vírushelyzet ellenére is részt fog venni.

Magyar Nemzet
Forrás: vlv.hu2020. 11. 05. 19:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden a Szegedi Vízilabda Egylet nyilvánosságra hozta, hogy nyolc játékosa pozitív tesztet produkált, ezért négy bajnoki mérkőzése (Honvéd, Szentes, Miskolc, Tatabánya) halasztását kezdeményezte a Magyar Vízilabda Szövetségnél.

Szerdán a Vasas adott ki hasonló közleményt. A betegek számát nem hozta nyilvánosságra a klub, de több személy is megfertőződhetett, ezért a vasárnapi BVSC elleni összecsapás halasztását indítványozta a fővárosi csapat.

Eközben az ob I listavezetője, a Szolnoki Dózsa a járványhelyzet ellenére is részt vesz a Bajnokok Ligája jövő heti selejtezőtornáján, amelyet Olaszországban rendeznek meg. Kovács István szakmai igazgató beszélt a Vlv-nek az előkészületekről.

– Az elutazáshoz sikerült végre olyan járatot találni, amit nem töröltek a turizmus leállása miatt. Bécsből indulunk, Catania az úti cél, onnan hetven kilométer a torna helyszíne. Nehezebb lesz a hazaút: Catania–Róma – ott kivesszük a csomagokat, majd Amszterdamba repülünk, s onnan Budapestre. Hosszú út lesz.

– A tornán való részvételhez legfeljebb 72 órán belüli negatív PCR-teszt kell. Ezért mi a szombati hazai bajnoki mérkőzésünk előtt felutazunk Budapestre, elvégezzük a tesztelést, visszamegyünk Szolnokra, lejátsszuk a Pécs elleni meccset, és kedden utazunk Olaszországba. A tesztek – remélhetőleg minden esetben negatív – eredményét hétfőn kapjuk meg – tette hozzá Kovács.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.