Újrakezdték a vizes edzéseket a magyar vízilabda-válogatottak

A magyar női vízilabda-válogatott hétfőn, a férficsapat pedig kedden újrakezdte a medencés edzéseket.

Forrás: MTI2020. 04. 28. 17:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vári Attila, a magyar szövetség (MVLSZ) elnöke kedden az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben minden játékos edzett az otthonában, viszont nagyon régóta nem voltak vízben, ezért a szövetségi kapitányok szakmai kérésére újrakezdték a medencés edzéseket.

„Nagyon hosszú volt már a kihagyás, és fontosnak tartjuk, nehogy problémába ütközzön az olimpiai felkészülés” – nyilatkozta Vári.

Hozzátette, a női válogatott együtt lakik a Komjádi Uszodában lévő szállodában, izolált körülmények között, a férficsapat játékosai pedig minden nap saját gépkocsikkal járnak a Császár-Komjádi Uszodába. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a sportért felelős államtitkárság követelményeinek megfelelően mindenki csak két negatív koronavírus-tesztet követően mehet be a létesítménybe, ott pedig kellő távolságtartással edzhet. Az elnök emlékeztetett, hogy az MVLSZ május 11-én dönt a felfüggesztett bajnokságok folytatásáról.

„Rossz üzenet, ha játék nélkül, szövetség általi besorolással kell menniük a csapatoknak egy világversenyre vagy klubeseményre, ezért szeretnénk valamilyen formában befejezni a bajnokságokat. A klubedzések nemsokára elkezdődhetnek, és körülbelül egy hónap felkészülés után ismét lehetne meccseket rendezni” – magyarázta.

Hangsúlyozta, a jövő év nagyon sűrű lesz, hiszen nagyon sok világeseményt ütemeztek át, az MVLSZ számára a legfontosabb női válogatott olimpiai kvalifikációja, illetve a férficsapat felkészülése lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.