Üldözőbe veszik a Veszprémet és a Szegedet

Balogh Zsolt Tatabányára igazolása óta egyre inkább tartja magát az a tétel, hogy a Fradi helyett a Tatabánya pályázik eséllyel a harmadik erőközpontra a magyar férfi-kézilabdabajnokságban. Az eredmények alapján ebben nincs okunk kételkedni, a fiatal magyarokra építő ambiciózus Ferencváros egyelőre azzal is beéri, ha az első hat között végez a bajnokságban.

2019. 02. 22. 13:57
null
A 29 éves jobbátlövő (kékben) klubváltása sokakat meglepett Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itthon évtizedek óta utolérhetetlen a nemzetközi mezőnyben is magasan jegyzett Veszprém, Szeged duó. Az ­1999–2000-es idényben nyert legutóbb másik csapat – a Dunaferr – aranyérmet, ezt leszámítva csak az említett két csapat osztozott a bajnoki címeken. A harmadik helyre rendszerint több együttes aspirál, tavaly nyáron úgy tűnt, hogy a Ferencváros is bejelentette igényét a dobogós helyre.

A sportági pletyka szintjén többen már Fradi-mezben látták a veszprémi Nagy Lászlót, arról is szó volt, hogy a zöld-fehérek „menekítik ki” a Veszprémben jegelt magyar játékosokat, végül nyáron csak Ancsin Gábor és Schuch Timuzsin szerződött a Fradiba. Ligetvári Patrik a spanyol Leónhoz igazolt, Győri Mátyás pedig Tatabányára került. Ehhez képest a ferencvárosi vezetők a 3–6. hely megszerzését tűzték ki célul a szezon előtt, pedig igazi nagyágyúk helyett elsősorban fiatal magyarok (például Kovacsics Péter) költöztek a Népligetbe.

A Fradi – nagyjából fél távnál – a hetedik helyen áll a bajnokságban, a hátránya kilenc pont a harmadik helyen álló, egyre inkább izmosodó Tatabányával szemben, amelynek a hírek szerint a következő bajnoki szezonra tovább javulnak az anyagi lehetőségei.

A 29 éves jobbátlövő (kékben) klubváltása sokakat meglepett
Fotó: Mirkó István

„A Tatabánya előrébb tart a csapatépítésben, mint mi. Nagy Bencét és Borzas Urost januárban igazolta le, nyártól a válogatott meghatározó embere, Balogh Zsolt is náluk folytatja. Az eddig sem gyenge keretük tovább erősödik, amíg mi elsősorban a fiatal magyar játékosok beépítésével igyekszünk lépést tartani a legjobbakkal. A Veszprémben létszámfölöttivé vált Schuch Timuzsin és Ancsin Gábor nálunk kapott lehetőséget, segít nekünk a céljaink elérésében. Tavaly a kiesés elkerüléséért küzdöttünk, a nyáron nagyot akartunk ugrani, hozzáteszem, a 3–6., de inkább az 5–6. hely elérésére még van reális esélyünk. Hosszú távon a fiatal, juniorkorú játékosok beépítésével megcélozhatjuk a negyedik helyet. Sokat kell még dolgoznunk, hogy utolérjük a Tatabányát” – mondta lapunknak Horváth Attila, a Ferencváros vezetőedzője.

Vladan Matics nem panaszkodik, a Tatabánya trénere az eddigi eredmények ellenére meggyőződéssel állítja, csapata még mindig eltörpül a nagyok mögött. „Korábban Ilyés Ferenc, januárban Balogh játékára nem tartott igényt a Szeged, mi ajánlatot tettünk nekik, amelyet elfogadtak. Két rutinos kézilabdázóról van szó, akik segíthetnek nekünk a céljaink elérésben. Régóta igyekszünk felnőni a nagyok mellé, de inkább csak mögéjük van esélyünk odaférni” – közölte Vladan Matics. Nincs oka, hogy ennyire szerény legyen: a Tatabánya az ősszel legyőzte a Veszprémet, ilyen bravúrt a Ferencváros nem tud felmutatni. Még egy ideig biztosan nem.

Vendégsiker a Népligetben

Tegnap este a férfi-kézilabdabajnokság „rangadóján” összecsapott a nagyokat üldöző két csapat, a Ferencváros és a Tatabánya. A fővárosi zöld-fehér csapat nem tudta megnehezíteni a jóval esélyesebb Tatabánya dolgát, rá­adásul Schuch Timuzsint a nyolcadik percben kizárta a játékvezető a mérkőzésről. A félidőben megnyugtató ötgólos előnyt szerzett a vendégegyüttes. A szünet után a Fradi felkapaszkodott két gólra, de a hajrát a Tatabánya bírta jobban, a végén ­29-25-re győzött, így megerősítette harmadik helyét a tabellán. Az FTC a hetedik helyről várja a folytatást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.