Ünnepi mérkőzésre készül az Espanyol

Az Espanyol 12 év után szerepel ismét egy kontinentális kupasorozat főtábláján, ennek megfelelően ünnepi mérkőzésre készül a Ferencváros ellen az Európa-liga csoportkörének csütörtöki nyitányán.

2019. 09. 18. 18:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Különleges mérkőzés lesz, mert 12 esztendeje nem szerepeltünk európai porondon. Ez egy emocionális pillanat lesz nekünk és a szurkolóknak is, ennek megfelelően kell teljesíteni majd” – mondta szerdai sajtótájékoztatóján a nyáron kinevezett David Gallego vezetőedző, és bevallása szerint eddigi legfontosabb összecsapása vár rá a barcelonaiak kispadján.

A tréner hozzátette, három nyeretlen bajnoki találkozó után sokat lendített az együttesén, hogy vasárnap hátrányról fordítva 2-1-re győzött az Eibar vendégeként. Szerinte magas színvonalon játszott a csapata, de úgy vélte, támadó játékban még fejlődnie kell. Utóbbi kijelentésével arra utalt, hogy a gárda az első három meccsén a La Ligában gólképtelen volt.

„Ismerjük a Ferencvárost, láttuk a selejtezőben. A rivális erejét jól mutatja, hogy tíz nemzet játékosai alkotják a keretét. Védekezésből nagyszerűen váltanak támadásba, illetve nehéz gólt szerezni ellene” – beszélt a magyar bajnokról Gallego, aki a mérkőzés kulcsát abban látja, hogy támadásban az Espanyol uralja a játékot.

Elárulta, a sorozatterhelés miatt lesznek változások a bajnoki találkozóhoz képest.

„Sok munka árán kijutottunk az európai kupaporondra, ez lesz az első főtáblás mérkőzés az új stadionban, így gyermeki lelkesedéssel várjuk a találkozót” – utalt Javi Lopez csapatkapitány arra, hogy egy évtizede adták át a klub 40 500 néző befogadására alkalmas létesítményét, azóta viszont sem a BL-ben, sem az El-ben nem szerepelt az Espanyol.

A 33 esztendős védő, aki tíz éve tagja az Espanyol felnőtt csapatának, kijelentette, éppen ezért nyerniük kell.

A spanyol gárda otthonában csütörtökön 21 órától kezdi meg szereplését a Ferencváros az El-csoportkörében, melyben még a bolgár Ludogoreccel és az orosz CSZKA Moszkvával találkozik a négyesében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.