Úriemberekként távoztak a vendégek

A legnagyobb horvát sztár, a csapatkapitány, a Real Madrid négyszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályása, Luka Modric is kiemelte a magyar válogatott erényeit.

2019. 03. 26. 11:13
null
Az aranylabdás sztár nem tudott kibontakozni Budapesten Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még az internet segítségével is sziszifuszi feladat lenne kinyomozni, vajon a horvát labdarúgó-válogatott tagjai olvasták-e valaha az Ernest Hemingwaytől származó idézetet. A Groupama Arénában látottak alapján Dejan Lovren és társai, valamint Zlatko Dalic szövetségi kapitány is magáé­nak vallja „a sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni” elvet.

Időrendi sorrendben érdemes a Liverpool BL-döntős középhátvédjével kezdeni: Dejan Lovren a 2-1-es magyar győzelemmel végződött Eb-selejtező mérkőzés 37. percében megtaposta Nagy Dominikot, a magyar csatár vérző bokával hagyta el a pályát, nem tudta folytatni a játékot. A találkozó után Nagy immár melegítőben, mankóra támaszkodva álldogált a magyar kispad előtt, mire megjelent nagynevű ellenfele, és átnyújtotta neki a mezét. Így kért tőle bocsánatot. A horvátok védője és Nagy Dominik két-három percig beszélgetett, majd az előbbi eltűnt a játékoskijáróban.

A lefújást követően a Horvát Labdarúgó-szövetség a hivatalos Twitter-oldalán posztolt egy képet a végeredménnyel, illetve egy rövid, sportszerű idézettel: „Véget ért a meccs Budapesten. Gratulálunk a magyar válogatottnak, miután fordítani tudott, és megszerezte első pontjait a selejtezősorozatban!” A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Zlatko Dalic sportszerűen elismerte, hogy a koncentráltabban játszó csapat győzött, és nem volt rest gratulálni a magyar csapatnak a győzelemhez.

Az aranylabdás sztár nem tudott kibontakozni Budapesten
Fotó: Teknős Miklós

A legnagyobb horvát sztár, a csapatkapitány, a Real Madrid négyszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályása, Luka Modric is kiemelte a magyar válogatott erényeit. Őszintén elismerte, hogy a jobbik csapat győzött a Groupama Arénában, majd megkongatta a vészharangot. „A magyarok jóval agresszívebbek és erősebbek voltak nálunk. Fel kell ébrednünk, ha így folytatjuk, elúszhat az Eb-szereplés, ami tragédiával érne fel. Türelmesebben és gyorsabban kellene futballoznunk. Ez a vereség nagy pofon, amire nem számítottunk” – nyilatkozta Modric a Vecernji.hr weboldalnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.