Utcai futóverseny lesz Budapesten, de a mottó: óvatosan!

Július 25-én, azaz jövő szombaton megrendezik az idei első budapesti utcai futóversenyt, a 26. K&H mozdulj! félmaraton- és futófesztivált.

Magyar Nemzet
2020. 07. 15. 17:54
null
Fotó: (c)Zakany Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az esemény az eddig már huszonötször megszervezett maratonváltó megújult folytatása. A korábban népszerű, három- vagy hatfős csapatok váltóbotos futamát ezúttal nem rendezik meg, helyette 21,1 kilométeres egyéni félmaratont és két rövidebb távot, 5 és 10 km-t lehet teljesíteni a Budapest Sportiroda eseményén.

A koronavírus-járvány miatt további óvintézkedés, hogy a futók nem egyszerre, hanem 15 fős kiscsoportokban indulnak, és a frissítés, valamint a csomag- és éremosztás is a megszokottól eltérően lesz megszervezve.

Az esemény helyszíne a Hősök tere és környéke. A félmaraton 20 órakor rajtol, így a táv döntő részét a kivilágított utcákon kell teljesíteni, míg a célba érkezés örömét a Hősök tere csodálatos díszkivilágítása is erősíti. Az esemény a FélmaratonMánia és az Ötpróba sorozat része, nevezni már lehet a www.futanet.hu oldalon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.