Uzuni Ronaldót idézte, felfigyeltek a Fradi albán támadójára

A Ferencváros labdarúgócsapata Myrto Uzuni góljával vezetett, és nagyon közel járt a bravúros pontszerzéshez a Juventus otthonában. Az albán támadó a Bajnokok Ligája selejtezőjében is szerzett már fontos gólokat, a koronavírus miatti kihagyás után pedig kedd este az első főtáblás találatát is megszerezte az elit sorozatban.

Magyar Nemzet
2020. 11. 25. 10:20
null
Torino, 2020. november 24. Myrto Uzuni, a Ferencvros albn jtkosa nnepli gljt labdarg Bajnokok Ligja G csoportjnak negyedik forduljban jtszott Juventus - Ferencvros mrkzsen a torini Allianz Stadionban 2020. november 24-n. MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozzi Fotó: Marco Alpozzi Forrás: MTI/AP/LaPresse
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 92. percben kapott gól miatt fájdalmas, az összképet tekintve viszont pozitív érzésekkel tekinthet vissza a Juventus elleni, idegenbeli BL-meccsére a Ferencváros. A találkozó után a vezetőedző, Szergej Rebrov is azt hangsúlyozta a játékosainak, hogy legyenek büszkék magukra.

A Fradi albán támadóját, Myrto Uzunit a csapat játéka mellett első BL-gólja is elégedettséggel tölti el. A csatár megadta az ünneplés módját, szokásos gólörömét imitálta, amihez utána a gólpasszt adó Tokmac Nguen is csatlakozott. Uzuni gólörömére a nemzetközi sportsajtó is felfigyelt. A meccsen később a portugál szupersztár is betalált, tőle viszont ezúttal elmaradt a megszokott ünneplési forma.

Uzuni a selejtezőben a Dinamo Zagreb és a Molde ellen is fontos gólt lőtt, utána viszont betegsége miatt több hetet kihagyott, így a főtáblán a torinói volt az első mérkőzés, amelyen a Ferencváros kezdőcsapatában kapott helyet.

– Nagyon örülök, hogy betaláltam a Juventus ellen. A koronavírus miatt nehéz heteken vagyok túl, de most már sokkal erősebbnek érzem magam, mint előtte. Ugyanakkor az eredmény miatt csalódott vagyok. Tudtuk, hogy a Juve nagy csapat, amely ellen végig koncentrálni kell, de sajnos az utolsó pillanatban kapott gólok is benne vannak a fociban – mondta a lefújás után Uzuni.

A Ferencváros eddig mind a négy mérkőzésén gólt lőtt a Bajnokok Ligája-főtáblán, de az a torinói vereséggel matematikailag is biztossá vált, hogy a BL legjobb tizenhat csapata közé nem jut be. A csoport harmadik helyére, ezáltal a tavaszi Európa-liga-szereplésre viszont reális az esélye az FTC-nek. Erről az utolsó fordulóban, december 8-án dönt egymás között a Dinamo Kijev és a Ferencváros az ukrán fővárosban. Előtte viszont még hazai pályán a Barcelonával is megmérkőzik a magyar bajnok, december 2-án. Az ötödik forduló eredményei még befolyásolhatják azt, hogy a kijevi ki-ki meccsen melyik csapat jár jól a döntetlennel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.