Vajon Cristiano Ronaldo ma este kezdi meg a nyári szabadságát?

Egy nagyágyúval szűkül a labdarúgó-Eb mezőnye. Ma este amolyan előre hozott döntőt rendeznek Sevillában Belgium és Portugália között. A győztes az olasz válogatottal találkozik majd a negyeddöntőben.

Magyar Nemzet
2021. 06. 27. 14:55
CRISTIANO RONALDO; PUSKÁS Ferenc; Germany vs. Hungary
Ronaldo akár már ma este elmehet szabadságra, amennyiben kiesik a portugál válogatott az Eb-n Fotó: MTI/EPA pool/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Portugália nem könnyű ellenfél, de mi hónapok óta készülünk ezekre a kiesésmérkőzésekre, így akár már most vagy egy későbbi szakaszban találkozunk, nem szabad különbséget jelentenie. Csapatként készen állunk egy ilyen szintű mérkőzésre – közölte Roberto Martínez, a belgák spanyol kapitánya a ma esti (tv: 21.00) mérkőzés előtt.

Toby Alderweireld, a belgák védője szerint élete formájában játszik az Eb-n. A portugálok kulcsembere a csoportkör után már öt gólnál tart, a válogatottban 109-nél, és utóbbiban csupán egy találatra van attól, hogy egyedüli világrekorder legyen: most holtversenyben első az iráni Ali Dájival.

– Csapatként képesek vagyunk megállítani őt, ez mindig is az erősségeink közé tartozott. Persze nehéz lesz, mert a portugál egy igazi tornacsapat – nyilatkozta Alderweireld. Hozzátette, sok olyan játékosuk van a portugáloknak, akik képesek akár a semmiből is gólt szerezni.

Az ötszörös BL-győztes három meccsen öt gólt szerzett eddig az Eb-n
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya emlékeztetett: az egyenes kieséses szakasz mérkőzései már olyanok, mintha a torna döntője lenne, amelyeken ha egy csapat nem játszik jól, akkor nem is nyerhet.

– A bajnokságban játszhatsz rosszul, attól még megnyerheted, de ha egy ilyen tornán, az egyenes kieséses szakaszban nem játszol jól, akkor ki fogsz kapni, minden alkalommal – nyilatkozta a szakember.

A belgák az erőviszonyoknak megfelelően három győzelemmel zárták a csoportkört. A portugálok a társrendező magyarok elleni 3-0-s győzelemmel nyitottak, de mezőnyfölényüket csak a 84. perctől tudták gólokra váltani. Azt követően Münchenben 4-2-re alulmaradtak a németekkel szemben, majd a világbajnoki címvédő franciákkal úgy játszottak 2-2-es döntetlent a Puskás Arénában, hogy góljaikat büntetőből lőtték.

A továbbjutó a negyeddöntőben majd Olaszországgal találkozik Münchenben.

....

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.