Kölcsönkenyér visszajár: Varrella is az egekig magasztalta Rossit

A San Marinó-i válogatott szövetségi kapitánya, Franco Varrella is megtartotta sajtótájékoztatóját a vasárnapi, Magyarország elleni világbajnoki selejtező előtt. Az olasz szakember már évtizedek óta ismeri Marco Rossit, ezt is felidézte, amikor a – jelenkor szokásaitól eltérően – személyesen találkozott a sajtó képviselőivel.

Dubai Viktória (San Marino)
2021. 03. 27. 19:13
Franco Varrella
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a San Marinó-i labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Franco Varrellának és Marco Rossinak a kapcsolata három évtizedre nyúlik vissza. Előbbi az olasz másodosztályban szereplő Brescia vezetőedzője volt, utóbbi pedig a csapat játékosa. A magyar nemzeti csapatot irányító Rossi a maga sajtótájékoztatóján elismeréssel beszélt egykori mesteréről, aki ezt később viszonozta.

– Máig nagyszerű a kapcsolatom Marco Rossival és a feleségével is. Marco hozzáállására sosem lehetett panasz, remek csapatjátékosnak számított a pályán belül és azon kívül is. Az olasz első osztályig vitte, talán nekem is volt egy kis szerepem abban, hogy odáig eljutott – elmélkedett a szakvezető.

San Marino csütörtökön Anglia ellen lépett pályára, vasárnap Magyarországot fogadja, jövő szerdán pedig Albániát látja vendégül. Varrella elmondta, a keret minden tagja rendelkezésére áll, de a sűrű menetrend megviseli a csapatát, hiszen nincsenek hozzászokva ekkora terheléshez.

– Zsinórban három mérkőzést játszani San Marinónak új élmény. A játékosok energiaszintjére is folyamatosan tekintettel kell lennem, mert mindenkire a lehető legjobb állapotban van szükségem – magyarázta Varrella, majd elmondta, legfőbb céljuk, hogy a maximumot hozzák ki magukból a válogatottunk ellen. – El kell fogadnunk, hogy az Angliához vagy Magyarországhoz hasonló válogatottaknak sokkal több erőforrás áll a rendelkezésére. A magyarok Lengyelország ellen nyújtott teljesítménye lenyűgözött, bár nem nyertek, legalább annyira jók voltak, mint ősszel a Nemzetek Ligájában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.