Rossi: A 2017-es vereség szellemét láttam magam előtt

Hiába nyert 4-1-re a magyar labdarúgó-válogatott Andorra vendégeként, Marco Rossi szövetségi kapitány nem tud feltétel nélkül örülni. A világbajnoki selejtezőn ugyanis sérülést szenvedett Kalmár Zsolt, a Dunaszerdahely középpályása.

Dubai Viktória (Andorra)
2021. 03. 31. 23:50
Marco Rossi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elárulom, amikor az első félidőben a kapunk előtt elveszítettük a labdát, a 2017-es vereség szellemét láttam magam előtt. Most szerencsére megúsztuk ezt a szituációt. Ők agresszívek voltak, eközben mi nem játszottunk jól, több alkalommal is rossz döntéseket hoztunk. Végül fejelt egy gólt, és bár korábban csinált egy hibát, ezzel kijavította azt. A második félidőben az andorraiak egyértelműen elfáradtak, mi jobban bírtuk erővel. Több terület nyílt előttünk, így szerezhettünk néhány szép gólt. Kicsit bánt a hajrában becsúszott büntető, szerettem volna, ha nem kapunk gólt, de elfogadom az eredményt – magyarázta majd hozzátette: – Szerettük volna elfeledtetni a korábbi vereséget, amire élénken emlékeznek még a fiatalabb játékosaink és a szurkolók is.

A szövetségi kapitány a fölényes siker ellenére sem lehet maradéktalanul boldog, hiszen Kalmár Zsolt sérülést szenvedett.

– Kalmár Zsolt sérülése miatt nem tudom túlságosan élvezni a győzelmet. Egyelőre nem tudjuk, milyen mértékű a sérülés, de remélem, hogy nem súlyos. Ő a legkreatívabb középpályásunk Szoboszlai Dominiken kívül. Most egyikükre se támaszkodhatunk, és azt sem tudom, hogy az Európa-bajnokságon bevethetők lesznek-e. A DAC két játékost engedett el hozzánk a válogatottba, végül mindketten sérülten távoztak. Talán többször már nem engedik el őket hozzánk – utalt a szövetségi kapitány a négy napja sérülést szenvedett Schäfer Andrásra.

Az olasz szakember végül értékelte a világbajnoki selejtezők első három fordulójában látottakat.

– Elveszítettünk két pontot Lengyelországgal szemben, mert egy percre kihagytunk, és akkor két gólt kaptunk. Az első esetében nem volt szerencsénk, de a másodikat megakadályozhattuk volna. Úgy vélem, bármit is mondott Paulo Sousa, nekünk kellett volna nyernünk azon a meccsen. Most hét pontunk van, innentől már az Eb-re készülhetünk. Két lábbal a földön kell maradnunk, és félelem nélkül játszanunk neves ellenfeleink ellen is. Alkalomadtán szenvedni is fogunk, de a legfontosabb, hogy emelt fővel távozhassunk a pályáról – jelentette ki Rossi.

Világbajnoki selejtező, I csoport, 3. forduló:

Andorra–Magyarország 1-4 (0-1)

gólszerzők: Pujol (90+2. – tizenegyesből) ill. Fiola (45+2.), Gazdag (51.), Kleinheisler (58.), Nego (90.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.