Marco Rossi elárulta, hogy mivel lehet nála kihúzni a gyufát

Ugyan a mutatós játék elmaradt, de „hozta a kötelezőt” a magyar labdarúgó-válogatott San Marinóban, és 3-0-ra győzött Serravallében. Marco Rossi összességében pozitívan nyilatkozott a mérkőzés után tartott sajtótájékoztatóján, de a szövetségi kapitány szerint a precizitással akadtak gondok.

Dubai Viktória (San Marino)
2021. 03. 29. 0:12
Marco Rossi
Marco Rossi Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy lépést tettünk előre mentalitás tekintetében. Fontos volt, hogy megőrizzük a koncentrációt, és ebből a szempontból nagyon elégedett vagyok. Viszont túl sok hibát vétettünk a pálya utolsó 16-20 méterén, ha pedig nem mi rontottunk, akkor az ellenfél kapusa brillírozott, ő volt a legjobb játékos a pályán. De összességében elégedett vagyok – értékelt szövetségi kapitány a San Marinó-i válogatott legyőzését követően.

A magyar nemzeti csapat a korán megszerzett vezetés után nagyon sokat, közel egy órát várt a következő találatra, többek között tizenegyest is hibázott. Az olasz szakember emiatt a második gól fontosságáról beszélt.

– A modern labdarúgásban sosem gondolhatja azt az ember, hogy nyert, amíg le nem fújták a találkozót. Ma nem adtunk lehetőséget San Marinónak, de még ennek ellenére is megtörténhet bármi a futballban. Amikor a győzelem elvárás, akkor még meg is kell nyerni a meccset. Bár ilyenkor mindenkiben feldereng az Andorra elleni, 2017-es vereség képe.

Marco Rossi
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Az ősszel elért sikereket követően a válogatottal szemben egyre nagyobbak az elvárások. Marco Rossit ez nem dobja fel, hiszen már többször is elmondta, hogy nem szabad megrészegülni ezektől az eredményektől.

– Ha valaki most azt gondolja, hogy Magyarországot Brazíliához vagy a világ tíz legjobb válogatottjának a valamelyikéhez lehet hasonlítani, az téved, és az ilyesmiért nagyon haragszom. Realistának kell maradni – jelentette ki a szakvezető.

„Védhetett volna jobban is”

A San Marinó-i válogatott szövetségi kapitánya is egyetértett Marco Rossival, miszerint Elia Benedettini nyújtotta a legjobb teljesítményt a pályán. A hazaiak kapusa egy büntető hárítása mellett több bravúrt is bemutatott.

– A magyar válogatott támadó szellemben játszott, örülök, hogy ilyen jól ment neki a védés. De szeretem provokálni az embereket, úgyhogy azt mondom, védhetett volna jobban is – mondta mosolyogva Franco Varrella.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.