Valótlan állításokkal vádolja a Szeged Nagy Lászlót

Szűcs Ernő Péter, a Mol-Pick Szeged kézilabdaklub elnöke június 21-én a VAKSZ online kézilabdaműsorban beszélt először arról, hogy a bajnoki döntő második mérkőzése előtt a Telelom Veszprém megkereste csapatuk válogatott játékosát, Bodó Richárdot. Később Nagy László, a veszprémiek sportigazgatója lapunknak azt mndta, hogy a játékos menedzsereit kellene kérdezni a kapcsolatfelvételről. A hét elején Nagy László újabb nyilatkozatot tett. Ezt követte a szegediek közleménye.

Magyar Nemzet
2021. 07. 07. 13:50
Nagy László
Nagy Lászlót továbbra is támadja a magyar bajnok elnöke Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűcs Ernő Péter, a Mol-Pick Szeged elnöke a VAKSZ kézilabda-magazin június 21-i adásában arról beszélt, hogy a Telekom Veszprém a bajnoki döntő két mérkőzése között kereste meg Bodó Richárdot, a szegediek átlövőjét.

– Hallottam én is arról a fórumbejegyzésről, amelyben azt mondták, hogy a veszprémiek ajánlatot tettek neki. Ez nem igaz, de megkeresték, közvetlenül a második mérkőzés előtt, ami nálunk eléggé kiverte a biztosítékot – mondta Szűcs Ernő Péter.

Nagy Lászlót vádolja a Szeged
Fotó: Rosta Tibor/MTI

lapunknak határozottan azt állította, hogy érdemes lenne megkérdezni a játékos menedzserét a megkeresésről. A kérdést és a választ is olvashatják.

A közelmúltban a Szeged elnöke, Szűcs Ernő Péter egy online műsorban sérelmezte, hogy a bajnoki döntő két mérkőzése között a Veszprém megkereste csapatuk egyik kulcsemberét. Mi igaz ebből?

– Kérdezze meg Bodó Ricsi menedzserét arról, hogy ki, mikor és kit keresett meg. Szerintem ezzel mindent elmondtam.

A Veszprém sportigazgatója lényegében megismételte ezt a véleményét a VAKSZ július 5-i adásában, majd Szűcs Ernő Péterre terelődött a szó.

– Az, hogy Szűcs Ernő Péter nagyon rossz emberként akart feltüntetni, számomra minősíthetetlen. Nem tudom, hogy mi volt az oka, hogy amikor felhívtam, akkor kinyomott, és utána nem volt ideje vagy nem is akart visszahívni. Ez semmiképpen sem fedi a valóságot – mondta Nagy László. Hozzátette: szóba került Bodó Richárd szerződtetése, de konkrét tárgyalás nem történt.

Az élő szerződéssel rendelkező Bodó Richárd esetleges csábítása volt a feszültségforrás
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Ma a Mol-Pick Szeged közleményben reagált. Ezt változtatás nélkül közöljük:

„A Pick Kézilabda Zrt. az elmúlt napokban Nagy Lászlónak, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnökének és a veszprémi kézilabdacsapat sportigazgatójának több alkalommal tett valótlan tartalmú állításai miatt az alábbi közlemény kiadására kényszerült.

Határozottan állítjuk (szükség esetén ezt bizonyítani is tudjuk), hogy Nagy László a magyar bajnoki döntő második mérkőzése előtt egy nappal WhatsApp-üzenetben kereste meg csapatunk magyar válogatott játékosát, Bodó Richárdot. Ricsi professzionális sportolóhoz méltó módon elutasította a kapcsolatfelvételt.

Ezt követően terjedni kezdett szurkolói fórumokon ez a hír, mellyel kapcsolatosan klubunk elnökéhez 2021. június 24-én a Vaksz című műsorban kérdés érkezett, és mely kérdésre egyenes választ adott.

Nagy László ezt követően egyáltalán nem kereste a klubunkat (sem annak bármely munkatársát, de erre még visszatérünk), hanem a Magyar Nemzet c. napilap 2021. július 3-i számában az »üggyel« össze nem függő módon – tettét és azzal kapcsolatos felelősségét el nem ismerve – belekeverte a játékosunkat képviselő menedzseri irodát úgy, hogy zavarossá és érthetetlenné vált a magyarázkodása.

Mi felvettük a kapcsolatot a menedzseri irodával (kizárólag azért, hogy tisztázzuk, milyen módon keveredtek ebbe az »ügybe«), és ők mindenben cáfolták Nagy László állításait, egyben kijelentették, hogy a Nagy László által előadottakat iratokkal is cáfolni tudják. A játékosunkat képviselő iroda egyben megerősítette, hogy a veszprémi kézilabdacsapat részéről érdeklődés érkezett feléjük Bodó Richárd veszprémi igazolásával kapcsolatban, akár úgy, hogy a szerződéséből kivásárolják. Ők ez ügyben arról tájékoztatták Nagy Lászlót, hogy erre nincs lehetőség. Megjegyezni kívánjuk, hogy az ügyben ennek a megkeresésnek relevanciája nincs, ugyanakkor miután Nagy László a menedzserirodát is belekeverte az ügybe, a tisztánlátás érdekében kívántuk ezt az információt is megosztani.

Feltehetően Nagy László is beszélhetett a menedzserekkel, ugyanis a Vaksz 2021. július 5-i adásában már azzal a történettel állt elő (melynek egyébként semmi relevanciája nem volt), hogy ő több alkalommal kereste telefonon a Pick Kézilabda Zrt. elnökét, de az »kinyomta«, és azóta sem hívta vissza. Klubunk elnöke lepődött meg legjobban ezen az állításon, mert egyáltalán nem volt semmilyen hívása (sem egy, sem több) Nagy Lászlótól.

Még ezen a napon dr. Szűcs Ernő Péter írásban kérte Nagy Lászlót (az üzenetet egymás után egy óra különbséggel kétszer is elküldve), hogy tisztázza a klubunkat és annak elnökét, egyben tárja fel az igazságot, de az üzenetek válasz nélkül maradtak.

A tegnapi napon kiderült Nagy László állításainak hiteltelensége, és az, hogy az állítólagos telefonos megkeresés milyen egyszerű (nem kívánunk ennél erősebb jelzőt használni), ellenben inkorrekt trükkön alapult, melyet tegnap ismét megpróbált »eladni«, de nem sikerült. Ekkor ismét írt neki klubunk elnöke, mely üzenet tartalmazta azon kérést, hogy járuljon hozzá az összes levelezés nyilvánosságra hozatalához, és tartalmazta a lebuktatás tényét (melyet Nagy László egyáltalán nem cáfolt), és kértük tőle, hogy ne rombolja le a sikeres játékospályafutása során megszerzett nimbuszát, vállalja be tetteit, lássa be, hogy hibázott, kérjen bocsánatot az érintettektől, és akkor új fejezet nyitható a klubok és az érintett személyek kapcsolatában. Ő erre nem volt hajlandó, és több személyt próbált lejáratni, ezért kényszerül klubunk jelen közlemény megjelentetésére.

Sajnálatunkat kell kifejezni, hogy ilyen – a magyar kézilabdázás múltjához és jelenéhez méltatlan – esetről kell beszámolnunk, de fontosnak tartjuk, hogy hitelességünket ismét igazoljuk, hiszen ebben az ügyben nem nekünk kellett volna magyarázatot adnunk, közleményt kiadni.

Nagy László a magyar férfi-kézilabdázás emblematikus figurája, aki láthatóan nem tudta még feldolgozni az MKSZ alelnökségével járó felelősséget, csak bízhatunk benne, hogy jelen esetből tanul, és fel fog nőni arra a szintre, mely szintet a Magyar Kézilabda-szövetségben meglévő funkciója és az egész kézilabdás társadalom elvár vele kapcsolatosan. Mi ehhez a fejlődéséhez sok sikert és jó egészséget kívánunk.

A Pick Kézilabda Zrt. ezzel a közleménnyel ezt az »ügyet« lezártnak tekinti, és csak abban az esetben kívánunk megnyilvánulni a jövőben, ha olyan nem várt események következnének be, amelyek számunkra sértőek vagy nemkívánatosak.”

A Bodó Richárdot képviselő ChampSport Nemzetközi Sportügynökség is reagált

– Az utóbbi napokban a médiában megjelent hírek tisztázása érdekében kijelentjük, hogy ügynökségünk semmilyen tisztességtelen és sportszerűtlen magatartást nem tanúsított sem a Mol-Pick Szeged, sem a Telekom Veszprém kézilabdacsapatával szemben. A média által fel- és túlkapott információkkal ellentétben ügynökségünk nem kezdeményezett tárgyalásokat a magyar válogatott kézilabdázó, Bodó Richárd szerződésének ügyében. Ügyelve arra, hogy a bajnokság döntőjében a két egyesület, és legfőképp a játékos a pályán történő küzdelemre tudjon összpontosítani, elhatárolódunk minden olyan vélt feltételezéstől, miszerint ezen időszak alatt konkrét elképzelésekről tárgyaltunk volna az említett két csapat bármelyikével.

Ahogyan a csapatok a pályán, mi a háttérben folyó üzleti tárgyalások, partneri egyezkedések, valamint a közös és sikeres csapatépítés folyamata alatt tiszteletben tartjuk a sport és a fair play intézményét, megőrizve a tiszta verseny fontosságát. A ChampSport Nemzetközi Sportügynökség évek óta fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy eleget tegyen a magyar sport éllovas klubjaitól származó megkereséseknek, elvárásoknak, segítve a sikereiket és ezzel a magyar kézilabdázás nagy mértékű és nemzetközi színvonalú emelkedésének folytatását.

Ezúton kérjük továbbá az újságírókat, médiumokat, műsorvezetőket, hogy bármilyen információt, ami a játékosok jövőjével kapcsolatos, hivatalos forrásoktól szerezzék be, és őrizzék meg azok eredetiségét. Sportbaráti tisztelettel, további sok sikert kívánunk mindkét egyesületnek az elkövetkező sportszezonra!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.