Válságban az olasz bajnok, kikezdték az edzőt

Ilyen pocsék teljesítménnyel legutóbb 2012-ben lett első a Serie A-ban a torinói alakulat.

Ch. Gáll András
2020. 07. 30. 6:54
Inter vs Juventus
Dybala lő. Erre mondják, hogy tökéletes lábtartás Fotó: MTI/EPA/Matteo Bazzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válságban a bajnok, ismét kikapott a Juventus, ez már a hatodik veresége ebben a pontvadászatban. Igaz, hogy már felvarrták a mezre a 36. (a fanatikusok szerint a 38.) scudettót, az olasz bajnoki címet, amely megszakítás nélkül a kilencedik, de ilyen pocsék teljesítménnyel legutóbb 2012-ben lett első a Serie A-ban a torinói alakulat. Akkor 84 pontot gyűjtött Antonio Conte edzősége alatt, most 83-nál tart, igaz még hátra van szombaton a Roma elleni mérkőzés az Allianz Stadionban, de ez a győzelem sem egy életbiztosítás a jelenlegi formát nézve.

A járványszünet óta lejátszott tizenegy fordulóban mindössze húsz pontot szerzett Maurizio Sarri csapata a lehetséges 33-ból, a hat győzelem mellé két döntetlen és három vereség csúszott be. Még elszomorítóbb a mérleg, ha az utolsó hét meccset nézzük: két győzelem, két döntetlen és három vereség. És még a bajnoki cím is veszélyben forogna, ha az Atalanta ellen július 11-én nem szenvedi ki a 2-2-es döntetlent a Juve, két erősen véleményes Ronaldo-tizenegyessel egy olyan meccsen, amelyen Gian Piero Gasperini fiai lefutballozták a bajnokot az Allianz Stadionban.

Szerda éjjel Szardínia szigetén vérzett el az Öreg Hölgy, 2-0-ra kapott ki a 13. helyen szerénykedő Cagliaritól. Ezúttal a 42 éves Gianluigi Buffon védte a vendégek kapuját, az első gólról nem tehetett, a másodikról talán, de hát Giovanni Simeone – az Atlético-edző fia – akkora bombát eresztett meg húszról, hogy majdnem kiszakadt a háló. Azért a 2006-os világbajnok Buffon ezt védte volna…

nem szerzett gólt, még helyzete sem volt, leragadt 31 gólnál, nem lesz ebből már Aranycipő. Főleg úgy nem, hogy Ciro Immobile megint rúgott egyet a Lazio színeiben, 35 gólnál tart, megelőzte a 34 gólos Robert Lewandowskit. Igaz, a Bundesliga csak 18 csapatos, ezért nem igazságos az összevetés a húszcsapatos Serie A-val.

„Mindenki elfelejti, hogy az utóbbi öt fordulót 12 nap alatt kellett lezavarnunk, egyetlen csapatnak sem volt ilyen sűrű a programja” – magyarázkodott Maurizio Sarri, akire össztűz zúdul, főleg a kommentelőktől. Akik szerint nincs identitása a csapatnak, Sarri taktikája, a sok labdabirtoklás nem fekszik a kontrajátékra alkalmas Juvénak, Allegri alatt sokkal dinamikusabb volt a gárda, és így tovább. Nyilván motivációs gondok is vannak, Sarri azt nyilatkozta, hogy szombaton, a Roma ellen az U23-as csapatát fogja pályára küldeni az Allianz Stadionban. Hát, majd meglátjuk. Mindenesetre a szurkolók nagyon aggódnak a közelgő, Lyon elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt, amit 0-1-ről kezd a Juventus.

Eközben a Milan feltámadása folytatódik, 4-1-re legyőzte a Sampdoriát Genovában. Zlatan Ibrahimović két gólt szerzett, az első fejesből, a másodikat közelről a kapus kis segítségével, közben Calhanoglu is rúgott egyet, amit videóbírózás után adtak meg, a negyedik Leão műve volt. Donnarumma megint kivédett egy büntetőt, szóval, rózsaszínű a világ Milánó vörös-fekete részében.

Ibrahimović az 50. és az 51. gólját szerezte a Milan színeiben, s mivel Inter-játékosként is szerzett 57-et, ezért ő az első labdarúgó, aki mindkét milánói együttesnél átlépte az ötvenes álomhatárt.

Serie A, 37. forduló: Verona–SPAL 3-0, Lazio–Brescia 2-0, Sampdoria–Milan 1-4, Sassuolo–Genoa 5-0, Udinese–Lecce 1-2, Cagliari–Juventus 2-0, Fiorentina–Bologna 4-0, Torino–Roma 2-3. Az élcsoport: 1. Juventus 83 pont (már bajnok), 2. Inter 79, 3. Atalanta 78, 4. Lazio 78, 5. Roma 67, 6. Milan 63, 7. Napoli 59.

Eldőlt, hogy a Roma és a Milan a két Európa-liga-szereplő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.