Valter Attila elárulta, mi változott tavaly óta

Tavaly Valter Attila lett az első magyar kerékpáros, aki a legjobb harminc között zárt háromhetes körversenyen. A huszonkét éves versenyző idén is elindul a Giro d'Italián, és a tavalyinál is jobb szakaszeredményeket szeretne elérni.

2021. 05. 07. 20:45
Valter Attila országúti kerékpáros
Valter Attilát ezúttal a kék-fehér helyett a magyar nemzeti színekben figyelhetjük Forrás: Facebook/Groupama-FDJ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tavaly még a CCC színeiben mutatkozott be a Giro d'Italián. Már akkor ismert volt, hogy a csapat az év végén megszűnik, de a még mindig csak huszonkét éves magyar kerékpáros – többek között – az olasz körversenyen mutatott teljesítményével, meggyőzte a francia Groupama–FDJ csapatot a benne rejlő potenciálról. Valter a tavalyi debütálását az összetett 27. helyén zárta, a huszadik szakaszon pedig klasszisokat maga mögé utasítva kilencedikként ért célba.

– A szakasz eredményeinek javítását fontosabbnak tartom, de nyilván szeretnék javítani az összetett helyezésemen is – árulta el honlapunknak Valter Attila, aki már korábban is aktív versenyzést ígért a Giróra. – Mivel nincs kifejezett összetett versenyzőnk Thibaut Pinot hiányában, így valószínűleg kevesebbet kell majd segítenem és több támadásra lesz lehetőségem. Persze verseny közben még sok minden változhat.

A magyar versenyzőre ma még edzés várt Olaszországban, holnap viszont már elrajtol a háromhetes viadal. Valter Attila a tavalyi bemutatkozás után idén már kissé máshogy áll hozzá a versenyhez.

– Úgy érzem, erősebb és tapasztaltabb vagyok, sok mindenben fejlődtem az FDJ-nél, amik segíthetnek az idei versenyen. Más érzések vannak bennem a mostani Giro előtt. Tavaly az első Grand Touromon még az örök életre szóló élmény és az azzal összefüggő lehetőség kavargott bennem, idén már csak a versenyre fókuszálok, és hogy a lehető legjobb formámat hozzam.

Valter idén több versenyen is jól teljesített, szökésekben vett részt. A kerékpáros is érzi, hogy itthonról is egyre nagyobb figyelem övezi pályafutását.

– Érzem, hogy nőnek a szurkolói elvárások, de ez természetes. Kezdek hozzászokni ehhez a nyomáshoz, viszont most az a legfontosabb, hogy az edzők, a csapat és én is elégedett legyek magammal.

A 2021-es Giro d'Italia szombaton egy rövid, 8,6 km-es torinói időfutammal kezdődik. Valter 15:49-kor, a mezőny másik magyar tagja, Dina Márton 15:27-kor rajtol.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.