Valter Attila már az első harmincban a Giro d’Italián

Nem akármilyen teljesítmény a Giro d’Italia kerékpáros-körversenyen: a pénteki hetedik szakaszon a francia Arnaud Démare (FDJ) már a harmadik győzelmét aratta! De kalapot emelhetünk Valter Attila (CCC) előtt is, aki már a 29. helyre jött fel az összetettben.

Magyar Nemzet
2020. 10. 09. 17:09
null
Fotó: LaPresse
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken a Matera és Brindisi közötti 143 kilométer várt a mezőnyre, a sík szakasz nehézségét az előzetes várakozásoknak megfelelően az oldalszél jelentette. Negyvenöt kilométerrel a vége előtt a beszűkülő utat teljes szélességében elfoglaló tömegbukás szakította meg a sort, de a mezőny hátsó fele csapata, a CCC vezetésével az utolsó húsz kilométerre utolérte az élcsoportot. A sprintbefutó során a sprinterek pontversenyét vezető, ciklámen trikós francia Arnaud Démare (FDJ) a keddi és a csütörtöki szakasz után ismét a leggyorsabbnak bizonyult, a szlovák Peter Sagant (BORA–Hansgrohe) és az ausztrál Michael Matthewst (Sunweb) megelőzve. Az összetett esélyesek a mezőnnyel értek célba, így a portugál João Almeida (Deceuninck–Quick-Step) is megtartotta az éllovast megillető rózsaszín trikót. Valter Attila 28 másodperc hátránnyal a 72. helyen végzett az etapon, az összetettben azonban újabb két helyet előrelépve már a 29., betört a top 30-ba!

Arnaud Démare szakaszgyőzelemmel őrizte meg a ciklámen trikót
Fotó: Facebook/Giro d’Italia

Giro d’Italia, 7. szakasz, Matera–Brindisi, 143 km:

1. Arnaud Démare (francia, Groupama-FDJ) 2:47:28 óra

2. Peter Sagan (szlovák, BORA-Hansgrohe) azonos idővel

3. Michael Matthews (ausztrál, Sunweb) a. i.

...72. Valter Attila (CCC) 28 másodperc hátrány

Az összetett élcsoportja:

1. João Almeida (portugál, Deceuninck – Quick-Step) 24:48:29 óra

2. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-McLaren) 43 másodperc hátrány

3. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 48 mp h.

...29. Valter 9:35 perc hátrány

Szombaton a Giovinazzo és Vieste közötti 200 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3497,9 kilométert teker a 103. Giro d’Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.