Valter Attila simán őrizte meg a rózsaszín trikót

A Giro d'Italia hetedik szakaszán Valter Attila végig jól helyezkedett, gond nélkül ért célba a főmezőnnyel, így továbbra is vezeti az olasz körversenyt.

Magyar Nemzet
2021. 05. 14. 17:57
Valter Attila, rózsaszín trikó
Forrás: Twitter/Giro d'Italia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünnepélyes rajton a Giro d'Italia hetedik szakaszát (Groupama–FDJ) kezdhette meg az élről az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikóban. Notaresco és Termoli között 181 km-es, majdnem teljesen sík etap várt a mezőnyre, sok tengerparti tekeréssel.

A szökevényeknek ezen a versenynapon nem sok esélyük volt a szakaszgyőzelemre, pedig Umberto Marengo (Bardiani–CSF) és Simon Pellaud (Androni Giocattoli) sem először próbálkozott már az idei Girón. Ezúttal Dina Márton csapattársa, Mark Christian (Eolo–Kometa) csatlakozott hozzájuk.

A sprinterek csapatainak nehéz feladatuk volt, mert az utolsó kilométerek nagyon kanyargósak voltak, nehéz volt jó pozícióba hozni a versenyzőket. Rózsaszín trikósként Valter Attila is igyekezett minél előrébb helyezkedni a mezőnyben, noha ő ilyen szakaszokon nem szokott a győzelemért csatázni.

Fernando Gaviria (UAE) hosszú hajrával próbálta meglepni a vetélytársakat, de nem bírta ezt a tempót a célvonalig, Caleb Ewan (Lotto–Soudal) kikerülte, és nagy előnnyel nyerte meg a szakaszt. Az ausztrál kerekes az első, aki két szakaszt is nyert az idei Girón. Ewan sikerével átvette a pontverseny éllovasának járó ciklámen trikót is, bár aligha fogja megtartani a verseny végéig, ugyanis állítása szerint nem tervezi végigtekerni a három hetet.

Valter Attila a főmezőnnyel együtt, a 36. pozícióban ért célba, és magabiztosan tartotta meg újabb napra a rózsaszín trikót. A hétvégén komolyabb feladat állhat előtte, a szombati és a vasárnapi etap is hegyi befutóval zárul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.