Egy magyar jobb a Golden Boy-listán, mint Szoboszlai Dominik

A Velo-club neves francia kerékpáros szaklap évről évre megválasztja a tíz legjobb új profit (ahogyan a sportágban általában mondják: neo pro). Olyan versenyzők kerülhetnek fel a listára, akik első szezonjukat töltik a legmagasabb szinteken, World Team vagy Pro Team színeiben. A 2020-as Top10-es listára – a sportág történetében először – felkerült egy magyar versenyző is: a Tour de Hongrie győztese, Valter Attila!

Magyar Nemzet
Forrás: tourdehongrie.hu2020. 12. 07. 12:40
103rd Giro d'Italia 2020 - Stage Twenty
SESTRIERE, ITALY - OCTOBER 24: Arrival / Attila Valter of Hungary and CCC Team / during the 103rd Giro d'Italia 2020, Stage 20 a 190km stage from Alba to Sestriere 2035m / @girodiitalia / #Giro / on October 24, 2020 in Sestriere, Italy. (Photo by Stuart Franklin/Getty Images,) Fotó: Stuart Franklin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tour de Hongrie – amelyet idén éppen nyert meg – honlapján olvasható beszámolóból kiderül, hogy a játék hasonló, mint a labdarúgóknál a Golden Boy-szavazás, amelyben ebben az évben a magyar válogatott a Salzburg húszéves középpályása a nyolcadik helyen zárt. Ami a kerékpárosokat illeti, a Velo-club szerkesztőségének szavazásán az idei Giro d’Italián végig remekül szereplő, sokáig rózsaszínű trikós, végül az összetett verseny negyedik helyén záró huszonkét éves portugál João Almeida (Deceuninck-Quick Step) végzett az első helyen.

A magyar kerékpársport nagy reménysége, az ugyancsak huszonkét éves Valter Attila a hatodik helyezést érdemelte ki, a magyar körversenyen aratott győzelme mellett a Giro d’Italián mutatott ígéretes teljesítményét emeli ki a Velo-club, hozzátéve: a Groupama–FDJ leendő versenyzője megmutatta, hogy a következő esztendőkben komolyan számolni kell majd vele.

Valter Attila remekül szerepelt a Girón Fotó: Stuart Franklin/Getty Images

Bodrogi László 2007-es Vuelta-indulása után Valter Attila lett a második magyar versenyző, aki egy háromhetes körversenyen szerepelhetett, miután a CCC Team csapatában indult a 2020-as Giro d’Italián. Legjobb eredményét a huszadik szakaszon érte el. A magashegyi etapon végig az esélyesek csoportjában tekert, és 1:48 hátránnyal a kilencedik helyen ért célba. A Girón az összetettben másfél órás hátránnyal a 27. helyen végzett, a 25 éven alatti fiatalok versenyében pedig 11. lett.

Érdekesség, hogy a rangsor hetedik helyére is egy ismerős kerékpáros került: a 19 éves Quinn Simmons, a Trek-Segafredo amerikai fiatalja, aki Valter Attila mögött második lett a Tour de Hongrie összetett versenyében.

A Velo-club rangsorában a tíz legjobb neo pro 2020-ban:

1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck–Quick Step)

2. Andrea Bagioli (olasz, Deceuninck–Quick Step)

3. Girmay Biniam (eritreai, Nippo Delko One Provence)

4. Ethan Hayter (Brit, Ineos)

5. Clement Champoussin (francia, AG2R La Mondiale)

6. Valter Attila (magyar, CCC Team)

7. Quinn Simmons (amerikai, Trek–Segafredo)

7. Florian Vermeersch (belga, Lotto–Soudal)

9. Alexys Brunel (francia, Groupama–FDJ)

9. Nils Eekhoff (holland, Team Sunweb)

9. Alberto Dainese (olasz, Team Sunweb)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.