Vámos volt a különbség

Amióta rájátszás van a magyar vízilabda-bajnokságban, most először találkozik a fináléban az FTC és az OSC. A három nyerésig tartó sorozat pénteken kezdődött meg a Komjádi Uszodában, és — a papírformának megfelelően — a Fradi 8-6-ra győzött.

Ch. Gáll András
2019. 05. 11. 11:30
null
Hárait (a labdával) többnyire semlegesítették a ferencvárosi védők Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete a Kondorosi úton a Fradi 13-8-ra kiütötte az OSC-t a középszakasz utolsó fordulójában, és ezzel elsőként masírozott be a döntőbe, egyszersmind megszerezte a pályaelőnyt, azaz egy esetleges ötödik meccsen a népligetiek játszhatnak otthon. Ami azt illeti, az a 13-8 pirruszi győzelem volt, mert a súlyosan szabálytalankodó Varga Dénest, az FTC – és a világ – egyik legjobb játékosát eltiltották, így pénteken nem játszhatott.

A döntő első meccsét Hárai Balázs előnygólja vezette be, amit Kállay Márk egyenlített ki. Az OSC nem kevesebb, mint négy kapufát lőtt az első negyedben, a másodikban pedig a bírók megsemmisítették Erdélyi Balázs ötméteres gólját, mert állítólag előre mozdult az újbudai játékos. Aztán percei következtek, két hatalmas jobb alsó sarkos bombagólt lőtt, ezeknek is köszönhetően 4-3-as ferencvárosi vezetéssel mentek pihenni a nagyszünetben a csapatok. Közben Erdélyi lőtt egy szabályos büntetőgólt is, ami ránézésre semmiben sem tért el attól, amit érvénytelenítettek.

Hárait (a labdával) többnyire semlegesítették a ferencvárosi védők
Fotó: Mirkó István

A harmadik negyedben is döcögött a két hete még oly látványos ferencvárosi támadójáték, a jelek szerint igencsak megérezte a címvédő hiá­nyát. Az OSC fiatal balkezese, ­Burián Gergő is betalált, majd Jaksics gyönyörű góljára Erdélyi válaszolt, de mégsem 5-5-ös állással készülhettek a csapatok az utolsó nyolc percre, mert Vámos elementáris bombát küldött 14 másodperccel a negyed vége előtt a jobb pipába. Ez volt a két évvel ezelőtti budapesti világbajnokság magyar hősének a harmadik gólja.

A hajrában Milos Seman majdnem kiegyenlített, de lövése után végigcsurgott a labda a gólvonalon, ám teljes terjedelmével nem volt benn, hiába reklamált Vad Lajos, az OSC edzője. Az ellentámadásból 2 perc 41 másodperccel a vége előtt Sedlmayer belőtte a hetedik Fradi-gólt, és így el is dőlt a mérkőzés sorsa. Vámos, a mezőny legjobbja még blokkolt egy hatalmasat, és a győzelem legfőbb részesévé vált.

Sedl­mayer a végén még vágott egy gólt, és Kovács Gergő is kozmetikázott valamit az eredményen, ezzel 8-6-ra győzött a vezérét, egyben csapatkapitányát, Varga Dénest nélkülöző FTC. A második mérkőzést május 18-án rendezik a Nyéki Imre Uszodában.

A bronzcsata első meccsét a Szolnok 10-7-re nyerte az Eger ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.