Van öröm is az ürömben a válogatottnál

Marco Rossi vasárnap még úgy tudta, csak Szoboszlai Dominikra nem számíthat a három októberi válogatottmérkőzésen, hétfőn viszont kiderült, a bolgárok elleni Eb-pótselejtező után Sallai Rolandtól, majd Szerbia után Gulácsi Pétertől is el kell köszönnie. Szalai Ádám viszont az edzőtáborban értesült róla, hogy visszakerül a Mainz első csapatának a keretébe.

2020. 10. 06. 7:30
Labdarúgó Válogatott
20201005 MN Budapest MN Magyar Labdarúgó Válogatott edzés labdarúgás Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kevés jó hírt kapott az utóbbi napokban. A magyar válogatott rendkívül fontos meccset játszik csütörtökön Szófiában – ha nyer, harcolhat tovább az Európa-bajnoki részvételért, ha nem, akkor csak nézője lesz jövő nyáron a kontinenstornának –, majd lendületből megmérkőzik a Nemzetek Ligájában Szerbiával és Oroszországgal, és a szövetségi kapitány sorra veszíti el a kulcsembereit.

Öröm az ürömben, hogy és a bolgárok elleni pótselejtezőn ott lehet a pályán, elvégre a három mérkőzésből ez a legjelentősebb számunkra. Sallait a Freiburg már Szófiából visszarendeli, Gulácsinak a szerbekkel vívott mérkőzés után kell visszautaznia Lipcsébe. A két futballistának azért kell visszatérnie a klubjához, hogy a karanténszabályt betartva futballozhasson a Freiburg, illetve a Leipzig következő bajnokiján. Arra a kérdésre, hogy ha Gulácsinak mennie kell, akkor miért maradhat, legfeljebb sejthető a válasz: a védő ugyan a hét végén játszott a Schalke ellen 4-0-ra megnyert meccsen, gólt is fejelt, mégsem számít most alapembernek a Bundesligában az élen álló együttesben.

hiánya azonban már Szófiában is érzékenyen érintheti a válogatottat. A Magyar Nemzet már megírta, hogy vasárnap reggel kiderült, a Salzburg Maccabi Tel-Aviv elleni BL playoff meccséről három játékos fertőzötten tért vissza. A magyar futballista tesztje negatív lett, ám az osztrák hatósági szabályoknak megfelelően a teljes csapat karanténba került, és egyetlen játékosa sem csatlakozhatott hazája válogatottjához. Ebben a történetben csupán az a furcsa, hogy a Salzburg honlapján megjelentett közlemény után még lejátszotta a Hartberg elleni bajnoki találkozóját, amelyet 7-1-re meg is nyert. Szoboszlai Dominik kezdőként 58 percet kapott, ez elegendő volt számára két gólpasszhoz, társaival csak ezt követően vonult karanténba.

Ezek mellett szinte eltörpül az, hogy Babati Benjamin, a Zalaegerszeg futballistája a hétvégi fordulóban megsérült, emiatt kikerült a keretből. Babatin és Szoboszlain kívül tegnap délutánra mindenki megérkezett az edzőtáborba. Aki a hét végén nem vagy csak keveset játszott, az délután edzett. A keret újonca, Loic Nego egy rövid sajtótájékoztatón elmondta, nagyon boldog, hogy magyar válogatott lehet, és arról még nem beszélt Marco Rossival, hogy szerephez jut-e Szófiában, s ha igen, akkor melyik poszton.

A keret légiósai sem kényeztették el a szövetségi kapitányt ezen a hétvégén, a már említett Willi Orbánt leszámítva csupán epizodisták voltak a klubmeccseiken. például ezúttal sem került be az angol másodosztályú Bristol City keretébe, Bese Barnabást a 76. percben cserélték be a Waregemet 2-1-re legyőző belga Leuvenbe, és ugyanennyi lehetőséget kapott a ciprusi Apollon Limassolban az Ahnasz ellen 2-1-es sikert hozó mérkőzésen. Hollandiában Szőke Adrián 66 percet kapott a Heraclesben, amely 3-0-ra kikapott a Vitesse vendégeként, a török Kasimpasa pedig a 62. percben vetette be Varga Kevint, a csapat 1-0-ra nyert a Galatasaray ellen.

Fotó: Mirkó István

győztes csapat tagjaként játszotta végig az Omonia Nicosia meccsét, együttese 3-0-ra verte az AEL Limassolt. A szlovákiai Dunaszerdahely viszont nagyon, 4-1-re kikapott Zsolnán, Kalmár Zsolt az elsőtől az utolsó percig a pályán volt, Schäfer Andrást a 83. percben lecserélték, a svájci Lugano pedig Kecskés Ákossal a soraiban 2-2-t játszott a Sionnal.

viszont jó hírt kapott a edzőtáborban: klubja, a német Mainz el akarja kerülni a pereskedést, és úgy döntött, a magyar csatár a válogatott mérkőzései után ismét az első kerettel edzhet majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.