VAR nélkül a fasorban sem lennének

VAR. Bűvös rövidítés, amelyet hol áldásnak tartanak, hol a pokolba kívánnak a labdarúgók és edzők.

Ch. Gáll András
Forrás: Marca2020. 06. 21. 7:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

VAR. Bűvös rövidítés (Video Assistant Referees, közkeletű magyar megfelelővel videóbíró), amelyet hol áldásnak tartanak, hol a pokolba kívánnak a labdarúgók és edzők. Annak függvényében, hogy a barikád melyik oldalán állnak.

Szombat éjjel Vitolo és az Atlético Madrid szurkolói bizonyosan az előbbi táborba tartoztak.

Vitolo Machín Fotó: Atleticodemadrid.com

A La Liga 30. fordulójában az Atlético Madrid szombat este tízkor a Real Valladolidot fogadta a Wanda Metropolitanóban, és több mint egy órán keresztül semmire sem ment. A két legdrágább csillag, az együttvéve 200 millió euróért megvásárolt João Félix és a világbajnok Thomas Lemar semmi sem csinált, Diego Simeone a 73. percben kénytelen volt ötödik, utolsó cserelehetőségét is kimeríteni. Marcos Llorente helyére behozta Vitolót.

Vitolo elégedetten nyilatkozik

És mit tesz isten, a 81. percben balról jött befelé szöglet, Vitolo ráfejelte, de Kiko Olivas fejjel mentett a gólvonalról. Már-már ment volna tovább a játék, amikor rászóltak a játékvezető fülesére. Videóbíró! És a VAR-szobából hamarosan jött is a perdöntő felvétel: Kiko Olivas a gólvonalon túlról fejelte ki a labdát! Ezzel lett 1-0, az Atlético megnyerte a meccset, és a harmadik helyen, BL-pozícióban várja a folytatást. Ha nincs VAR, most a negyedik helyen szerénykedne.

Vitolo góljánál Kiko Olivas már a vonal mögül fejeli ki a labdát

La Liga, 30. forduló, pénteken játszották: Málaga–Villarreal 0-1, Mallorca–Leganés 1-1, Sevilla–Barcelona 0-0. Szombaton játszották: Espanyol–Levante 1-3, Athletic Bilbao–Real Betis 1-0, Getafe–Eibar 1-1, Atlético Madrid–Real Valladolid 1-0. Vasárnap játsszák: Celta Vigo–Deportivo Alavés, Valencia–Osasuna, Real Sociedad–Real Madrid. Az élcsoport: 1. Barcelona 65 pont, 2. Real Madrid 62, 3. Atlético 52, 4. Sevilla 52.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.