Varga Dumi nyolcból nyolcat várt volna Manhercztől...

Nem csak a játékostársak, még a szövetségi kapitány is a Horvátország elleni negyeddöntő hősét, a hét gólt szerzett Manhercz Kriszitánt ugratta a találkozó után. Märcz Tamás bizakodó az elődöntő előtt, amondó, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy meg tudjuk verni a görögöket. Úgy legyen. Előbb persze a nők következnek, csütörtökön a spanyolokkal mérkőznek a döntőbe jutásért.

2021. 08. 04. 15:28
VARGA Dnes
Varga Dénes válláról levette a terhet Manhercz Krisztián, aki a háttérben tombol Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nyolcból nyolcat vártunk Krisztiántól, de egye fene, a nyolc per hét is elmegy – értékelte eleinte fapofával, majd egyre inkább mosolyra görbülő szájjal a horvátok ellen 15-11-re megnyert negyeddöntő után csapattársa, a hétgólos Manhercz Krisztián teljesítményét Amúgy Dumi is jól játszott, két pazar találattal vette ki a részét a sikerből.

Megkérdeztem Varga Dénest, megkönnyítette-e az ő dolgát is Manhercz azzal, hogy levette a válláról a terhet, amire azt felelte, nincs rajta teher, mindig olyankor lő, amikor úgy érzi, azzal lehet a csapat segítségére.

Varga Dénes válláról levette a terhet Manhercz Krisztián, aki a háttérben tombol
Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Azt kértem Krisztiántól, ezúttal inkább három-négy lövésből szerezzen két-három gólt. Kivételesen elnézem neki, hogy nem tartotta be az edzői utasítást – csatlakozott a csapatkapitányhoz Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Hét gól, te jó ég! Ez azért ritkaság vízilabdában. A magyar póló veretes történetében is nehéz lenne példát találni ennyire kiváló teljesítményre.

Mindenki arról faggatta, élete meccsét játszotta-e, de a mérkőzés hőse szerénységet erőltetett magára, nem követelt magának az átlagosnál nagyobb szerepet a győzelemből.

– Öt éve azt mondogatjuk, Tokióban lesz majd egy negyeddöntő, egy vízválasztó meccs, azt kell majd megnyerni. Itt vagyunk, sikerült. Mindenki kivette a részét a győzelemből, amiből a következő napokra meríthetünk erőt

– mondta Manhercz Krisztián.

Persze szóba került a görögök elleni elődöntő. – Görögország talán a legintelligensebb és legtudatosabb játékot játssza, ezért nagyon nehéz lesz ellene – jellemezte a riválist Märcz Tamás, de aztán csak kibökte, amit hallani szerettünk volna:

– Vagyunk elég erősek ahhoz, hogy le tudjuk győzni a görögöket.

Így legyen! Annál mindenképpen erősebb csapat a magyar vízilabda-válogatott, hogy egy tornán kétszer is kikapjon a görögöktől. Illik visszavágni a nyitómeccsen elszenvedett 10-9-es vereségért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.