Varga Dénes különleges feladatot kapott Dél-Afrika ellen

A magyar férfivízilabda-válogatott könnyedén, 23-1-re legyőzte az olimpia leggyengébb csapatát, Dél-Afrikát. Következik az Egyesült Államok.

Magyar Nemzet
2021. 07. 29. 7:25
vízilabda
Nagy Viktor a kapuban Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várható volt, hogy a Dél-Afrika elleni csoportmeccsen nem kell lerágnunk a körmünket az izgalomtól. A magyar férfivízilabda-válogatott végül 23-1-re győzte le az olimpia leggyengébb csapatát.

Märcz Tamás ezúttal Varga Dénest nem nevezte a meccskeretbe, így a magyar klasszis a kamerát kezelte a találkozón. A legtöbb gólt Manhercz Krisztián lőtte, aki öt találatig jutott, és minden mezőnyjátékosunknak van már gólja a tokiói viadalon.

Az egyetlen gólt az utolsó negyed hajrájában lőtte az ellenfél Vogel Somának, aki a második félidőre szállt be, Nagy Viktor az első két negyedet lehozta kapott gól nélkül.

Nagy Viktor a kapuban Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Nehéz olyan találkozót értékelni, ahol ekkora a különbség a két fél között, de Märcz Tamásnak tetszett az a vízilabda, amit csapatától látott.

– Amit vártam ettől a meccstől, azt megkaptam. Jó tempóban játszottunk, így tényleg felért egy jó edzéssel a találkozó. A kapott gólok számával sem lehetek elégedetlen.

A magyar válogatott három forduló után két győzelemmel és egy vereséggel áll csoportjában. Nem kell nagy bátorság ahhoz a kijelentéshez, hogy a szerdainál csak nehezebb feladat vár az együttesre az olimpián. Legközelebb pénteken, az Egyesült Államok lesz az ellenfél. A lányok kedden legyőzték az amerikaiakat, a fiúk számára ez nem lenne akkora bravúr.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.