Varga Dénessel van csak esély az olimpiai aranyra – Videó

Varga Dénessel van csak esélye a magyar férfivízilabda-válogatottnak az aranyéremre jövőre a Tokiói olimpián – ez a meggyőződése a veterán olimpiai bajnoknak, az Egerből a Bp. Honvédba szerződött Hosnyánszky Norbertnek.

Digi Sport, Ch. Gáll
2020. 06. 12. 19:29
Varga Dnes
Budapest, 2017. július 25. Varga Dénes a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 25-én. A magyar válogatott 14-5-re gyõzött. MTI Fotó: Czagány Balázs Fotó: Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Dénessel bármilyen eredmény elérése lehetséges, akár az olimpiai aranyéremé is, nélküle azonban nem teljes értékű a magyar válogatott. Így vélekedik Hosnyánszky Norbert, aki 36 évesen is erőssége volt az idén Európa-bajnoki címet szerző magyar vízilabda-válogatottnak, s mint a DIGI Sport híradójának elmondta, továbbra is motiválja, hogy ott legyen a tokiói olimpián. A pekingi olimpiai bajnok úgy érzi, Märcz Tamás csapata megnyerheti jövőre az aranyérmet, de ehhez mindenképpen szükség van a minap súlyos térdsérülést szenvedett játékára is.

A Honvéd pólócsapatának az új edzője az aktív játékos-pályafutását ezzel befejező Szivós Márton lett, aki igyekszik mindent megtenni azért, hogy Hosnyánszky Norbert ott lehessen a 2021-es tokiói olimpián. „Az ő tudása abszolút képessé teszi arra, hogy ott legyen Tokióban és vezéregyénisége legyen a csapatnak, ahogy azt láttuk az Európa-bajnokságon is. Ehhez én minden segítséget meg fogok adni, hogy úgy adjam át Märcz Tamásnak, hogy ezt a szerepkört be is tudja tölteni” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Szivós Márton.

„Még mindig nem tudom, hogy mi lesz jövőre, ez így is marad, de ez biztosan jó dolog, hogy van egy cél, egy motiváció, ami fenntartja a koncentrációmat, így sokkal könnyebb jó teljesítményt nyújtanom a klubomban” – fogalmazott az Egerből a Honvédhoz szerződő Hosnyánszky Norbert. „Biztosan meg fogja találni az optimális edzésmennyiséget nekem Marci, úgy, hogy ne is legyek túledzve, de meglegyen a kellő erőm, hogy ha esetleg úgy alakul, akkor a válogatottat tudjam segíteni, és hasznos legyek.”

Hosnyánszky Pekingben már nyert olimpiát, de hogy nyerhet-e újra a csapat, az szerinte a minap súlyos térdsérülést szenvedő, a világ legjobbjának is megválasztott, 33 éves Varga Dénes részvételén is múlik. ”Benne van a csapatban, hogy újra olimpiai bajnok legyen, de Varga Dénesnek csapattagnak kell lennie. Teljesen egyértelmű, hogy Varga Dénes nélkül ez nem ugyanaz a válogatott, gyakorlatilag ő a motorja a csapatnak, szükség van rá” – vélekedik Hosnyánszky.

Az új Honvéd-edző szűzbeszéde:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.